Dolar 32,3573
Euro 34,7827
Altın 2.401,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Hangi Bilgisayar Monitörü Grafikerler İçin Uygun?

Öğrencilik yıllarından itibaren bilgisayar monitörü seçimi grafikerler için büyük önem taşımaktadır.

Hangi Bilgisayar Monitörü Grafikerler İçin Uygun?
24 Haziran 2023 09:38

Öğrencilik yıllarından itibaren bilgisayar monitörü seçimi grafikerler için büyük önem taşımaktadır. Doğru seçilmediği durumlarda hemen değiştirilemeyecek kadar pahalı olmasından dolayı iyi bir model seçmek gerekmektedir. Kullanıcın ihtiyacına göre birçok farklı bilgisayar modeli bulunmaktadır.

Yüksek Çözünürlük

İlk olarak bakmamız gereken unsurların başında yüksek çözünürlük gelmektedir. Renkleri, tabloları ve kullanılan her unsuru iyi görmek gerekmektedir. Yüksek çözünürlük kullanıcılar daha güzel bir görüş sunmaktadır. Son yıllarda Full HD yerine 4K çözünürlük tercih edilmektedir. Bu noktada 4K daha geniş bir özgürlük alanı sunmaktadır. Görüş çözünürlüğü kadar görüş açısı da çok önemlidir. IPS teknolojiye sahip paneller tercih edilebilir. TN panel ve IPS panel aranındaki farklar kullanıcının isteğine bağlı olarak değerlendirip bir tercih yapması gerekmektedir. Çoğunlukla grafikerler için IPS teknolojili bilgisayar monitörleri önerilmektedir. Çözünürlük, ekran boyutuna bağlı değildir. Bu yüzden çözünürlük için piksele mutlaka bakılmalıdır.

Renk Seçenekleri

Bilgisayar monitörü tercih edilirken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer kıstas monitörün renk seçeneklerinin geniş bir yelpazede göstermesi gerekmektedir. Standart monitörlerden (8 bit) ziyade 10 bit gösterebilen bilgisayar monitörleri seçmek daha uygun olacaktır.

Ekran Boyutu

Kullanıcıların uğraştıkları projeler sırasında herhangi bir ayrıntıyı kaçırmadan bütünü takip etmeleri büyük önem taşımaktadır. Yapılan projelerde hataları bulmak için geniş bir açıya sahip olmak da faydalıdır. Ayrıca yapılan işe ve projeye göre değişse de birden fazla monitör kullanmak ekran boyutunu arttırma imkanı sunar. Ekran boyutunu bir diğer önemi küçük monitöre bakmaktansa büyük monitöre bakmak göz sağlığı açısından da iyi gelebilir.

Yenilenme Hızı

Yaptığınız veya ilgilendiğiniz projeye bağlı olarak değişiklik gösterse de yenilenme hızı da oldukça önemlidir. Hızlı yapmanız veya zaten uzun sürecek bir işle ilgilenirken bir yavaş yenilenme işinizi iyice aksatacaktır. Farklı yenilenme hızları bulunsa da en az 60 Hz yenilenme hızı ve kullanım alanına göre online oyun gibi durumlar için 144 Hz de tercih edilebilir.

Teknik Servis

Seçilecek olan bilgisayar monitörünün markası, modeli ne kadar pahalı,önerilen, en çok satılan ürün olursa olsun teknik servis ağının geniş olması çok önemlidir. Bilgisayar monitörü ile ilgili ekran ile ilgili bir problem olması durumunda sorunu gidermek için teknik servise başvurmanız gerekmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.