Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

HAKKIMIZ YENİYOR!

Buradan yetkililere sesleniyoruz; biz yerel basın olarak bizlerin hakkı yeniliyor! Yerel gazetelerin yaşaması için en büyük unsur olan Resmi İlanlarla ilgili düzenleme halen yapılmadı.

HAKKIMIZ YENİYOR!
Aslan Özdemir
9 Şubat 2022 10:45

Mal ve hizmet alımlarında şaibeyi ortadan kaldıran, devletin karı olan ve haksız kazancın önüne geçilmesinde en büyük engel olan ilan düzenlenmesi yaklaşık olarak 2 aydır çözüm bekliyor ve hükümet yetkililerinden bu konu ile ilgili olarak en ufak bir adım atılmış değil. Yerel gazetelerin yaşamasında ve yaşatılmasında ilanlar can suyudur. Bu durum basın sektöründe çalışan yaklaşık 25 bin meslektaşımızın maaşlarını almakta güçlük çekmesine ve işverenin üzerine büyük yük binmesine neden olmuş durumda. Yıllık olarak düzenlenen cm / sütün artışları ile düzenleme yapılmamasının sebebi de; hükümet kanadını oluşturan 12 temsilcisinin atanmamasıdır.

Hayrettin Kaya

Bu atanma durumu olmadan Basın İlan Kurumu’nun Genel Kurulu toplanamamaktadır. Bu kurul yaklaşık 14 aydır toplanamamıştır.

Maliyetler hat safhada olup geçtiğimiz yıl bir paket gazete kağıdı 135 TL iken şuan döviz artışı ile birlikte 320 liraya kadar çıkmış ve gazetelerin yaşaması zorlaşmıştır. Buna istinaden sadece gazete kağıtlarındaki artışın dışında boya ve kalıp giderlerinde de ciddi artışlar olmuş ve yan ürünlerde de %200’lere varan zamlar olmuştur.

Her yıl Aralık ayında gerçekleşen ilan bedellerindeki artış bu yıl 2 aydır gündeme gelmemiştir. Burada eksiklik olarak hükümet kanadının temsilcilerinin bir an önce atanması ve çözüme kavuşması gerekmekte olup eğer bu duruma kısa zamanda çözüm bulunmazsa çoğu gazetenin kapanmasına yol açacaktır. Bunun sonucunda sadece gazete kapanmayı bırakalım bir çok etken olan tedarikçiler de zora girecektir. Makine satış yapanından kalıp satanına, boya satanına binlerce ustaya parça üretene kadar, buna istinaden de olarak bu iş çözüme kavuşmazsa bu durumdan yaklaşık 70 bin kişi etkilenecektir.

Yerel gazetelerin yaşaması için yetkililerin bu sorunu bir an önce çözüme kavuşturmaları gerekmekte. Yoksa sokaklarda gazeteci kalmayacak ve halkın haber alma özgürlüğü bitecektir. Geçen iki ay içerisinde yayınlanan ilanlarla ilgili olarak da hakkımız yenmesin diyoruz…

YORUMLAR

  1. emk.öğ.Zuhal Karahan Kara dedi ki:

    Yetkililerle iyi geçinmek lazım …Bu gazete yıllardır karşı safta. Allahtan kinci değiller , tek hedefleri çocuklarımızı fakirlikten kurtarmak. Biz zorluğunu yaşasakta yarınlar için buna değer.