Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Öğrenciler Yararına Dev Kermes

Bu yıl 12. kez düzenlenen Hayır Çarşısı'na büyük ilgi.

Öğrenciler Yararına Dev Kermes
20 Ağustos 2013 15:37

Sinop'ta öğrenciler yararına faaliyet gösteren dernekler bir araya geldi. Sinop'ta birleşen dernekler maddi durumu yetersiz öğrenciler yararına dev bir kermes organize etti. Bu yıl 12. kez düzenlenen "Hayır Çarşısı" adındaki dev kermes, gerçekleştirilen görkemli bir törenle hizmete girdi.

Belediyeye ait Yaşlılar Evi bahçesine kurulan çadır ve açık alanda 26 Ağustos tarihine kadar faaliyet gösterecek olan kermesin açılışına Vali Yavuz selim Köşger, İl Jandarma ve Alay Komutanı Albay Osman Coşkun, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, Samsun Özel Yurtlar Bölge Müdürü Ömer Yılmaz, Özel Öğrenci Yurtları Sinop Temsilcisi Mehmet Bulat, Valilik Yatırım Danışmanı ve Bakanlık Müşaviri Hayati Yaşar, MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, Vitrinhaber Gazetesi yönetimi,  kurum müdürleri, dernek yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop'ta bu tür faaliyetlere belediye olarak destek olduklarını söyledi. Dernek yetkililerine teşekkür eden Baki Ergül, "Benim dönemimde bu kermesin 4. sü düzenleniyor. Dernek temsilcileri görüyoruz ki eğitime katkı sağlamak için ellerinden gelen katkıyı gerçekleştiriyor. Bizde daha önceki kermeslerde akşam yemeklerimizi burada yiyor ve kermese katkıda bulunuyorduk. Gerçekten çok nezih bir kermes. Ben emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Devletin yapması gereken bazı işleri sivil toplum kuruluşlarımız sırtlanıyorlar ve omuzlarına bu yükleri alıyorlar. Hiç bir yüksünmeye ve sızlanmaya meydan vermeden yapıyorlar. Hepsinin emeğine ve katlarına, milletimizin eğitilmesi, milletimizin daha ilim, irfan ve kültür sahibi olması yönünde yapılan tüm emek ve gayretler için teşekkür ediyoruz. Yapılan bu hizmetler milletimiz nezdinde mutlaka karşılığını bulacaktır. Burada emeği geçenlere de hassaten teşekkür ediyorum. Bu kermesimizin de hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" diye konuştu.

'İlk Alışverişi Başkan Ergül Yaptı'
Yapılan konuşmalar ve Özel Öğrenci Yurtları Sinop Temsilcisi Mehmet Bulat tarafından okunan dua ardından açılış kurdelesi kesildi. Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ve Belediye Başkanı Baki Ergül dernek görevlileriyle birlikte kermesi gezdi. Kermesi gezdiği sırada mobilya bölümünde ahşap bir piknik masası gören Belediye Başkanı Baki Ergül, bankı Sinopluların kullanımına sunmak üzere satın aldı.

Tören sonrası protokole etli ekmek, katlama ile birlikte çeşitli ikramlarda bulunuldu.  

26 Ağustos Pazartesi gününe kadar açık olacak olan kermeste bu yıl ilk kez kıl çadırında kermes döneri ve Türk kahvesi de içme fırsatı bulacak olan vatandaşlar, özenle hazırlanmış Sinop mutfağının eşsiz lezzetleri olan katlama, mantı etli ekmek ve ev yemekleri ile, el emeği-göz çeyiz ve tekstil ürünlerini piyasa fiyatının altında satın alma imkanı bulacak. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.