Dolar 32,3650
Euro 34,9694
Altın 2.325,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Google, Facebook, Twitter ve Yahoo isimleri nereden geliyor?

Sanal alemde ve teknolojide devleşmiş isimlerin hikayelerini biliyor musunuz?

Google, Facebook, Twitter ve Yahoo isimleri nereden geliyor?
Aslan Özdemir
20 Nisan 2013 18:18

Sanal alemde ve teknolojide devleşmiş isimlerin hikayelerini biliyor musunuz?

Hayrettin Kaya

Google

Stanford Üniversitesi’nde okuyan iki arkadaş Larry Page ve Sergey Brin tarafından 4 eylül 1998 yılında kurulan ve bugün dünyanın 1 numaralı arama motoru olmayı başaran Google ismini matematikte 10^100 (10 üzeri 100) sayısı için kullanılan googol kelimesinden almıştır. Larry Page ve Sergey Brin googol sayısından esinlenerek arama motorlarına Google ismini verdiler.

Facebook

4 şubat 2004 tarihinde Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook ismini ABD üniversitelerinde öğrencilerin, öğretmenlerin ve çalışanların doldurduğu “paper facebook” formlarından alıyor. Tek sayfalık paper facebook formu okula kayıtlı kişinin temel bilgilerini içeriyor. Mark Zuckerberg Facebook’u kurarken “facebook papers” dan esinlendi.

Twitter

15 temmuz 2006 tarihinde kurulan mikro blog sitesi Twitter ismini İngilizce bir kelimeden aldı. Twitter İngilizcede “cıvıltı” anlamına geliyor. Twitter kuşu ise bu cıvıltıyı temsil ettiği için özellikle seçildi. Twitter’da kuşların yerine kullanıcılar cıvıldıyor.

Yahoo

1 mart 1995 yılında Jerry Yang ve David Filo tarafından kurulan Yahoo! ismi aslında bir kısaltma. “Yet Another Hierarchical Officious Oracle” Türkçe karşılığı ise “Henüz başka bir tane hiyerarşik işgüzar kahin” şeklinde. Anlamsız bir cümle gibi görünse de Yahoo! kelimesinin kulağa hoş gelmesinden dolayı bu ismi seçtiler, kelimenin sonuna ise telaffuzundaki heyecanı göstermesi için ünlem koydular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.