Dolar 32,5663
Euro 34,8269
Altın 2.433,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Gizli planı ortaya çıktı

Paralel devlet yapılanmasının gizli enerji planı deşifre edildi.

Gizli planı ortaya çıktı
2 Ağustos 2016 14:50

Özelleştirme kapsamında 2008 yılında Azerbaycan şirketi olan SOCAR tarafından satın alınan Petkim, 2011 yılından itibaren iddiaya göre FETÖ/PDY nin kontrolüne girmeye başladı. 2011 yılından itibaren gerek Türk gerekse Azeri çalışanlarını özellikle FETÖ/PDY yapılanması içerisinde aktif rol oynayan kişilerden seçtiği ileri sürülen Petkim’in, zamanla örgütün en önemli finans kaynaklarından biri haline geldiği belirlendi. Örgüt tarafından bizzat kurdurulmuş şirketlerin Petkim’e taşeron olarak alındığı iddia edildi.

17- 25 Aralık 2013 süreci sonrasında Petkim’deki gelişmeleri dikkatle takip eden istihbarat birimleri, Petkim’in ve Türkiye  SOCAR Enerji AŞ’nin alt şirketi olan Star Rafinerisi’nin FETÖ/PDY’nin örgütlendiği ve finans destek sağlayan önemli bir alan olduğunu tespit etti.

Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik olarak geçtiğimiz aylarda örgütün sözde Karşıyaka eyalet yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin, emniyette ve savcılıkta vermiş oldukları ifadelerde, örgütün Petkim içerisindeki yapılanmasını deşifre etmesi bu yöndeki operasyonel çalışmalara hız kazandırdı. Örgüt mensuplarının polise vermiş olduğu ifadelerinde, 2011 yılından itibaren istihdam edilen işçi veya mühendisleri çoğunun, örgüt tarafından verilen listeler üzerinden yapıldığı ve bu şekilde enerji sektörüne sızıldığı belirlendi.

19 GÖZALTI

Geçtiğimiz hafta İzmir Aliağa İlçesi Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut yurt dışına çıkış yapmak üzere hazırlık yaptığı sırada yakalanmış, yapılan sorgusu ve tahkikat sonucunda FETÖ/PYD terör örgütünün Petkim’de yoğun bir yapılanma içerisinde olduğu tespit edilmişti. 2 Ağustos 2016 günü sabah 06.00’da eş zamanlı 31 adreste yapılan operasyonda üçü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 19 şahıs yakalanmış, şahısların ikametlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti. Petkim’deki yapılanmayla ilgili Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

PETKİM’DEN AÇIKLAMA

Öte yandan PETKİM tarafından, FETÖ darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, şirketin Aliağa’da bulunan yerleşkesindeki bazı adreslere düzenlenen  operasyonun, “şirket faaliyetlerine bir etkisi bulunmadığı” bildirildi.

PETKİM’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan  açıklamasında, “Çeşitli medya organlarında, şirketimiz Aliağa yerleşkesi içinde  polis soruşturması kapsamında operasyon düzenlendiğine ilişkin haberler yer  almaktadır. Bu gelişmelerin şirketimizin faaliyetlerine herhangi bir etkisi  bulunmamaktadır. Faaliyetlerimiz olağan bir şekilde devam etmektedir.”  ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.