7 Mart 2026, 17:41:58
Dolar 44,0680
Euro 51,2016
Altın 7.301,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Cts 8°C
Paz 8°C
Pts 9°C
Sal 10°C

Fuar İzmir’de Başlayan FIRST LEGO League Ulusal Turnuvası

Fuar İzmir’de düzenlenen FIRST LEGO League Ulusal Turnuvası başladı, genç rakipler yenilikçi projeleriyle yarışıyor.

Fuar İzmir’de Başlayan FIRST LEGO League Ulusal Turnuvası
7 Mart 2026 16:24

Bilim Kahramanları Derneği tarafından organize edilen FIRST LEGO League Challenge turnuvalarının 22. sezonu kapsamındaki Ulusal Turnuva, İzmir’de Fuar İzmir’de ev sahipliğinde düzenlenmeye başladı. Türkiye genelinden 21 şehri temsil eden 74 takım, bu yılki UNEARTHED teması çerçevesinde arkeolojik ve yer altı araştırmalarını içeren projelerle yarışıyor.

Turnuvanın Kapsamı ve Katılımcılar

9-16 yaş arası gençlerin bilim ve teknoloji alanlarına olan ilgisini artırmaya yönelik olarak organize edilen etkinlik; robot tasarımı, yazılım geliştirme, problem çözme ve takım çalışması becerilerini ön plana çıkarıyor. Organizasyona yaklaşık 750 öğrenci ve öğretmenlerden oluşan toplam 74 takımıyla katılım gerçekleşti. Turnuvanın açılış töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Altan İnanç, Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir ve İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu gibi önemli isimler hazır bulundu.

Düzenleyici Kurumların Mesajları ve Gelecek Planları

Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, kuruluşlarının 22 yıldır 47 bini aşkın öğrenciyi desteklediğini belirterek bu yıl 4.500’ü aşkın gencin katılımıyla gerçekleştirilen programın başarısına vurgu yaptı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZFAŞ’a ev sahiplikleri için teşekkürlerini sundu. İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu ise turnuvanın bilim ortamı ve gençlerin coşkusuyla doldurduğu mekanlarda gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ayrıca, Bilim Kahramanları Derneği Genel Sekreteri Aslı Yıkıcı Yurtsever, organizasyonun önümüzdeki yıldan itibaren yapay zeka entegrasyonu ve katılımcı model değişiklikleriyle yeni bir döneme gireceğini açıkladı. Turnuva süresince robot yarışmaları ve proje sunumları yapılacak; dereceye giren 6 takım uluslararası platformlarda Türkiye’yi temsil edecek.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.