Dolar 32,2796
Euro 34,7566
Altın 2.401,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Açık
Sinop
17°C
Açık
Sal 19°C
Çar 17°C
Per 17°C
Cum 16°C

Filistin İçin Bağış Kermesi Düzenlendi

Şehit Ahmet Can Anadolu İmam-Hatip Lisesi tarafından düzenlenen Filistin etkinliği halkımızın yoğun teveccühüne mashar oldu.

Filistin İçin Bağış Kermesi Düzenlendi
4 Aralık 2023 15:34

Kaymakamımız Sn Recep Hasar, protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı açılış programında, Filistin’e dair yapılan bu programın önemine değinen bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Ömer Faruk Kıvrak şunları söyledi:

“Bugün burada filistinliler için değil, kendi vicdanlarımız için, gazzede olanları değiştirmek için değil, kendimizi değiştirmemek ve dosdoğru yolda tutabilmek için ihtiyaç duyduğumuz, uzun zamandır adeta dört gözle beklediğimiz bir programı gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle ihl idareci öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum.

Filistinde büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Elektrik yok, su yok, yiyecek yok. içinde huzur içinde yaşanması için inşa edilmiş evlerde çocuklar güvende değil. Annelerinin ninnileriyle saçlarını okşayarak uyuttukları çocuklar her uçak sesinde korkuyla titriyor gazzede. Uyku yok. evler bombalanıyor hastaneler bombalanıyor. Şifa yok. Güvenli hiçbir yer yok. Çocuklar vahşice katlediliyor. Babalar gözlerinden sakındıkları kızlarıyla sessiz vedalar yaşıyor. Riimler Ayşeler fatımalar yanyana diziliyor. Mezar yeri yok…. Gazzede savaş suçu işleniyor, kimyasal fosfor bombaları atılıyor. Çocuklar canlı canlı yakılıyor. Binlerce ton bomba dünyanın gözü önünde hem de canlı yayında gazze semalarını aydınlatıyor.

Değerli hazirun Bu kesinlikle bir soykırımdır. Ancak içinde yaşadığımız vahşi, cahilliye devrinden de daha öte dünya düzenine göre yaşanan herhangi bir soykırımın soykırım olarak isimlendirilebilmesi onun gerçekten bir soykırım olup olmadığıyla ilgili değil batının çıkarlarıyla ters düşüp düşmediği ile ilgilidir. Dünyada herhangi bir örgütün terör örgütü olarak adlandırılıp adlandırılmaması da batılı devletlerin çıkarlarıyla ilgilidir.
Filistinin Siyonist işgalinden kurtuluşu için kurulmuş olan ve yıllardır katil ve işgalci terör örgütü İsrail’e mukavemet gösteren Hamas ve El-Kassam gibi yapılar onlara göre terör örgütleridir.

Batılı devletlere göre siyonist işgali işgal bile değildir. Sözde bir masum yerleşimdir. Yani Batılı devletlerin gözünde filistinlileri zorla evlerinden çıkaran, topraklarına yerleşen hırsız ve çapulcu siyonistler sözde birer masum yerleşimcidir.
Onlara taşlarla mukavemet gösteren çocuklar ise sözde birer teröristtir. Ve bu çocuklar yıllarca esaret altında kalmakta, işkence edilmekte ve öldürülmektedir..

Batının gözünde ülkemizi bölmek için çalışan, yıllardır bombalı silahlı eylemlerle insanımızı katleden, binlerce Mehmetçiğimizi şehit eden terör örgütleri de sözde terörist değildir. Onlar sözde barış isteyen sözde özgürlük savaşçılarıdır.
Peki İslam Ümmeti ve Türk halkı olarak bizler egemen güçlerin paradigmalarıyla yaşamayı ne zaman terk edeceğiz. Batıya güvenmeyi onların gözlüğüyle bakmayı ne zaman bırakacağız?

Değerli hazirun !
Mescidi Aksa bizim için sadece Hz. Muhammed’in s.a.s. miraca yükseldiği yer değildir. Orası Davud Peygamberin Süleyman peygamberin İsa Peygamberin izlerini taşıdığı için de değerlidir. Bir İslam toprağı olan Filistinin zalim ve vahşi bir topluluk tarafından ele geçirilmeye çalışılması nedeniyle de önemlidir.

Filstin, bir karış İslam toprağını siyoniste vermemek için kadınıyla, erkeğiyle çocuğuyla yaşlısıyla direnen, kendisi yerin üstünde her gün katledilmesine rağmen, yerin altından zalim İsraile mukavemet gösteren kassama karşı bir tek laf etmeyen, ölümü pahasına da olsa topraklarından ayrılmayan, zalim israilden aman dilemeyen ve dünyaya yeniden hakiki İslamı öğreten müminlerin yurdu olması nedeniyle önemlidir.

Filistin bizim için Hz. Ömerin komutanı büyük sahabi Allahın arslanı Ebu Ubeyde bin el cerrah gibi Mescidi aksayı kurtarmak için savaşan, şüphe yok ki bu bir cihattır, ya zafer ya da şehadet diyen yiğitlerin yurdu olması sebebiyle de önemlidir.

Her birine selam olsun. Rabbim onlara güç kuvvet sabır versin. İslam ümmetine basiret ve cesaret ihsan eylesin.

Katılımlarınız için her birinize teşekkür eder en derin saygılarımı sunarım.”

Açılış Programı okunan şiirler, kurdele kesilmesi ve ikram ile sona ererken, etkinlikler saat 16:00 ya kadar devam etti.

Filistin İçin Bağış Kermesi Düzenlendi  Filistin İçin Bağış Kermesi Düzenlendi  Filistin İçin Bağış Kermesi Düzenlendi  Filistin İçin Bağış Kermesi Düzenlendi  Filistin İçin Bağış Kermesi Düzenlendi  Filistin İçin Bağış Kermesi Düzenlendi  Filistin İçin Bağış Kermesi Düzenlendi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.