Dolar 32,3308
Euro 35,1814
Altın 2.247,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

FATİH İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ ”YAVRU TEMA” GÖNÜLLÜSÜ OLDULAR

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlık Koruma Vakfı arasında imzalanan işbirliği kapsamında ;erozyonu önlemek, toprak, doğayı ve doğal varlıkları koruma ve çevre konularında çocukları bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen  “Minik Tema ve Yavru Tema” projesi Ayancık’ta Fatih İlkokulunda başladı.

FATİH İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ ”YAVRU TEMA” GÖNÜLLÜSÜ OLDULAR
Hayrettin Kaya
31 Mart 2023 15:19

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlık Koruma Vakfı arasında imzalanan işbirliği kapsamında ; erozyonu önlemek, toprak, doğayı ve doğal varlıkları koruma ve çevre konularında çocukları bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen  “Minik Tema ve Yavru Tema” projesi Ayancık’ta Fatih İlkokulunda başladı.

Aslan Özdemir

Gönüllü TEMA üyesi öğretmenlerimiz Erhan ÇELEM ve Nilay OKUYUCU tarafından yürütülen

1- SU KARDEŞLİĞİ

2-ARILAR VARSA YARINLAR VAR

3- BİR ORMAN

4-SIFIR ATIK  eğitim programları sürecinde Fatih İlkokulu 3-A  ve 3-C sınıflarındaki 42 öğrencimiz gönüllü ”yavru tema ”üyesi oldular.

Fatih İlkokulu 3/A ve 3-C sınıfı öğrencileri çevre konusunda göstermiş oldukları duyarlılık nedeniyle TEMA SINIFI seçilirken, 42 öğrenciye üyelik kartlarının yanı sıra Yeşil Yaprak ve Tema Vakfı rozetleri Ayancık ilçe temsilcisi Öznur YILMAZ ve yardımcısı Müzeyyen BULUT tarafından telim edildi.

TEMA Vakfı Ayancık İlçe Temsilci Öznur YILMAZ, Yavru TEMA üyesi olan öğrencilerimiz doğada geçirdikleri zamanın artması, doğayı hissederek, dokunarak, koklayarak ve duyarak farklı deneyimleri yaşama fırsatı buluyor. Çocuklarımızı ‘Yaşamı Keşfediyorum’ sloganıyla doğada daha çok vakit geçirmeye davet ediyoruz. Bu onurlu ve kutsal görevin gönüllü savunucuları arasında yer alan Ayancık Fatih İlkokulu  TEMA gönüllüsü sınıf öğretmenlerimiz  Nilay OKUYUCU  ve  Erhan ÇELEM ile  öğrencilerine çevreye olan duyarlı yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Fatih ilkokulu öğretmenleri Erhan ÇELEM ve Nilay OKUYUCU bir açıklama yaparak, “Çocukluk dönemi insan gelişiminin en hızlı olduğu dönemdir .Çocukların bu dönemdeki deneyimleri, ömür boyu sahip olacakları yaklaşımları, değer yargılarını, davranışları, alışkanlıkları, becerileri ve kimliği belirler. Dolayısıyla hayatın ilk yılları, çocuklara doğa sevgisi kazandırmak ve sürdürülebilirliğe yönelik doğru tutum ve davranışlarını beslemek için iyi bir fırsattır. Bizde bu farkındalığı kazandırmak amacıyla  3-A ve 3-C sınıfları olarak Tema Vakfı eğitim projelerini uygulayarak ,gönüllü Tema sınıflarımızı oluşturduk. Öğrencilerimiz yeşili ve doğayı çok seviyorlar. Elimizden geldiğince, gücümüzün yettiği kadar öğrencilerimizi doğa konusunda bilinçlendirmeye ve TEMA’ya destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

FATİH İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ ''YAVRU TEMA'' GÖNÜLLÜSÜ OLDULAR FATİH İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ ''YAVRU TEMA'' GÖNÜLLÜSÜ OLDULAR FATİH İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ ''YAVRU TEMA'' GÖNÜLLÜSÜ OLDULAR FATİH İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ ''YAVRU TEMA'' GÖNÜLLÜSÜ OLDULAR FATİH İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ ''YAVRU TEMA'' GÖNÜLLÜSÜ OLDULAR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.