Dolar 32,5948
Euro 34,7845
Altın 2.497,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Facebook yeni bir inceleme daha yaptı

Facebook sonunda yeni nesil bir inceleme başlattığını öne sürdü.

Facebook yeni bir inceleme daha yaptı
26 Ocak 2016 18:25

Facebook sonunda yeni nesil bir inceleme başlattığını öne sürdü.

Yeni tanıştığınız birini İnternet üzerinden araştırır mısınız yoksa hiç bakmam kendim tanırım mı dersiniz sorusuna, araştırmaya katılanların %62’si İnternet üzerinden araştırırım derken %38’i araştırmam, kendim tanımaya çalışırım dedi. Biriyle tanıştığınızda ilk hangi sosyal medya hesabına bakarsınız sorusuna ankete katılanların %85’i Facebook derken %9’u Instagram,%4’ü Linkedin, %2’si ise Twitter dedi. Çıkan sonuca göre, Facebook profilinizdeki fotoğraflardan, paylaşımlarınıza, ortak arkadaşlarınızdan ilgili alanlarınıza kadar tüm bilgiler potansiyel sevgiliniz tarafından inceleniyor.

Günümüzde kavgalar analog, ayrılıklar dijital

Sevgilinizle kavga ettiğinize kendinizi nasıl ifade etmeye çalışırsınız diye sorulduğunda katılımcıların %77’si yüz yüze dedi. Aklıma geleni telefonumdan sms atarım diyenler %11 ile ikinci sırada yer alırken, telefonda konuşarak derdimi anlatırım diyenler %9, uzun bir e-posta atarım diyenler ise katılımcıların sadece %3’üydü. Kavga ya da ayrılıkta ilk sosyal medya hareketiniz ne olur diye sorulduğunda üyelerin %46’sı ‘onu hemen arkadaşlıktan çıkarmak’ dedi. Katılımcıların %22’si sosyal medya hesaplarımdan onu engellemek derken %18’i ilişki durumunu değiştirmek, %14’ü fotoğraflarını silmek dedi. Yaşadığımız dijital çağda aşk ve ilişkiler de eş zamanlı dijital dünyada da yaşanıyor ve güncelleniyor!

Teknoloji günümüz ilişkilerini negatif etkiliyor

Sizce sosyal medya ve teknoloji günümüz ilişkilerini pozitif mi negatif mi etkiliyor diye sorulduğunda ankete katılanların %64’ü ilişkilerinin negatif etkilediğini söylerken, %36’sı sosyal medya ve teknolojinin pozitif bir etkisi olduğunu söyledi.

Sevgilinizin sosyal medya hesaplarına gizlice girer miydiniz diye sorulduğunda ise %65’i hayır derken, %35’i evet tedbiri elden bırakmamak lazım ya da sadece şüphe duyunca sosyal medya hesaplarına bakarım dedi. Teknoloji ve sosyal medya aracılığıyla sevgilinizle 7/24 sürekli iletişimde olmaktan mutlu musunuz sorusuna ise ankete katılanların %40’ı bundan rahatsız olduğunu belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.