Dolar 32,5910
Euro 35,0035
Altın 2.452,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

EYT’lilere Promosyon Ödemesinin Yatırılacağı Tarih Gündemde

Heyecanla beklenen EYT süreci hızlandı. Milyonlarca emekli adayının merak ettiği gündem konusu ise promosyon ödemesi ne zaman yatırılacak? oldu.

EYT’lilere Promosyon Ödemesinin Yatırılacağı Tarih Gündemde
2 Mart 2023 19:10

Milyonlarca EYT’li, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen EYT yasasının ardından heyecanla emekli olacakları günü bekliyor. Bu süreçte, EYT’liler için bankaların emekli promosyonlarına özel oranlar sunup sunmadığı da merak konusu. Bir diğer merak edilen konu ise EYT’li olan emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yatırılacak?

EYT sorunu için bulunan çözümün ardından, bankaların EYT’liler için yeni bir promosyon yarışına girebileceği bildiriliyor. EYT’lilere sunulacak promosyon oranlarının 15.000 TL’ye kadar çıkabileceği düşünülüyor ve emekli maaşını en yüksek promosyon veren bankalara taşıyanlar bu fırsattan yararlanabilecek.

EYT’LİLERE HANGİ BANKA NE KADAR PROMSOYON VERİYOR!

Şu anda bankalar tarafından EYT kapsamında emekli olacak kişiler için özel bir kampanya duyurulmadı. Ancak yakın zamanda bankaların EYT’lilere yönelik emekli maaş promosyon oranlarını açıklaması bekleniyor. Bunun yanı sıra, EYT’lilerin bayram ikramiyeleri olarak 1.100 TL almaları da sağlanacak.

EYT'lilere Promosyon Ödemesinin Yatırılacağı Tarih Gündemde

Kamu bankaları tarafından ödenecek promosyon oranları netleşti. Belirlenen bu promosyon oranlarının ardından SGK tarafından 2023 yılı için asgari promosyon oranları da açıklanmış oldu. Buna göre, emekli maaşlarına göre şu oranlarda ödeme yapılacak:

  • Maaşı 3.500 TL’ye kadar olanlar: 3.000 TL
  • Maaşı 3.500 TL ile 7.500 TL arasında olanlar: 3.500 TL
  • Maaşı 7.500 TL ile 10.000 TL arasında olanlar: 4.500 TL
  • Maaşı 10.000 TL’den fazla olanlar: 5.000 TL

EYT’LİLER İLK MAAŞINI NE ZAMAN ALACAK?

EYT yasasının Resmi Gazete’de yayımlanması sonrasında 2 milyondan fazla kişinin EYT ile emekli olması bekleniyor. Nisan ayından itibaren emekli maaşlarını alabilecek olan EYT’liler, e-Devlet ya da SGK üzerinden banka seçimlerini yaparak promosyon fırsatlarından yararlanabilecekler. Şu anda özel bankalar tarafından 7.500 TL’ye kadar emekli promosyonu sunuluyor ancak bankaların EYT’lilere özel 15 bin TL’ye kadar promosyon ödemesi yapması bekleniyor. Henüz bankalar tarafından net bir açıklama yapılmadı ancak EYT’lilerin beklentisi devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.