7 Haziran 2026, 19:52:07
Dolar 46,0408
Euro 53,0791
Altın 6.409,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 22°C

EY Türkiye Danışmanlık Bölümü Lideri Füsun Patoğlu Cengiz Oldu

Uluslararası danışmanlık, denetim, güvence, kurumsal finansman, strateji ve vergi hizmetleri şirketi EY Türkiye’de üst düzey bir atama gerçekleştirildi. Türkiye’de ve yurt dışında önde gelen uluslararası kurumlarda uzun yıllara dayanan deneyime sahip olan Füsun Patoğlu Cengiz, EY Türkiye’nin Danışmanlık Bölümü Liderliği görevine atandı. 

EY Türkiye Danışmanlık Bölümü Lideri Füsun Patoğlu Cengiz Oldu
2 Haziran 2026 13:21

Uluslararası danışmanlık, denetim, kurumsal finansman, strateji ve vergi hizmetleri firması EY Türkiye’nin Danışmanlık Bölümü Liderliği görevine Füsun Patoğlu Cengiz atandı. 1 Temmuz 2026 tarihi itibarıyla yeni görevine başlayacak olan Füsun Patoğlu Cengiz, EY Türkiye Danışmanlık Bölümü’nde; danışmanlık hizmet portföyünün ve uzun vadeli değer önerilerinin güçlendirilmesi, yenilikçi büyüme stratejilerinin geliştirilmesi gibi süreçlerde liderlik görevi üstlenecek. Aynı zamanda, stratejik öneme sahip projeler ve müşteri kazanımları aracılığıyla bölümün sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunacak.

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Füsun Patoğlu Cengiz, profesyonel kariyerine ilaç sektöründe önde gelen bir firmada finansal kontrol uzmanı olarak başladı. 1999-2001 yılları arasında Arthur Andersen Consulting bünyesinde çalışmalarını sürdürdü. Ardından 2001–2004 ve 2007–2012 yılları arasında Türkiye’deki uluslararası bir danışmanlık şirketinde üst düzey yöneticilik rolleri üstlendi. 2004–2007 yılları arasında, aynı şirketin Zürih ofisinde görev alan ve bu süreçte birçok küresel müşterinin finans dönüşüm süreçlerini yöneten ve uluslararası deneyimini pekiştirdi. Füsun Patoğlu Cengiz, 2012–2015 yılları arasında ise yine aynı şirketin İstanbul ofisinde ortak olarak görev alarak; SAP, finans ve risk yönetimi alanlarında liderlik görevini üstlendi. 2015 yılında EY Türkiye’ye Danışmanlık Hizmetleri Şirket Ortağı olarak katılan Füsun Patoğlu Cengiz; kariyer hayatı boyunca başta tüketici ürünleri, sanayi, mobilite, sağlık ve enerji sektörleri olmak üzere önde gelen yerel ve çok uluslu kuruluşlarla çalıştı.

Füsun Patoğlu Cengiz, özellikle finans, teknoloji ve risk fonksiyonlarında büyük dönüşüm projelerinde uzmanlığını derinleştirdi. İş süreçleri, SAP ve GRC (yönetişim, risk ve uyum) süreçleri genelinde uçtan uca dönüşüm programlarını başarıyla yönetti. Ayrıca, şirket bünyesindeki birçok önemli müşteriye yönelik kritik projelerde öncülük sağladı. Füsun Patoğlu Cengiz’in SMMM (Sertifikalı Mali Müşavir), Sertifikalı SAP Danışmanı ve Sertifikalı Bilgi Sistemleri Denetçisi (CISA) unvanları bulunuyor.

EY Türkiye, bu önemli atama ile Danışmanlık Hizmetleri alanındaki konumunu daha da güçlendirerek, iş dünyasına sunduğu yenilikçi ve uzun vadeli değer önerisini ileriye taşımayı hedefliyor.

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.