Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Erdoğan üçünü birlikte kabul edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli ve Başbakan Yıldırım’ı birlikte kabul edecek.

Erdoğan üçünü birlikte kabul edecek
Aslan Özdemir
24 Temmuz 2016 18:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişime karşı birlik içinde hareket eden Başbakan ve iki muhalefet liderini Saray’a davet etti. Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra CHP ve MHP liderleri ilk kez Saray’a gidecek.

Hayrettin Kaya

TARİHİ GÖRÜŞME: Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ı yarın saat 14.00’te Beştepe’ye davet etti. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, bu davetin, 3 liderin darbe girişimine karşı takındıkları demokrat tutum nedeniyle teşekkür anlamına geldiği bilgisini verdi.

İLK KEZ: Erdoğan, 2014’te Cumhurbaşkanı seçildikten bir süre sonra Beştepe’de yapılan Başbakanlık binasını kendisine tahsis ederek buraya taşındı. Yaklaşık 2 yıldır CHP ve MHP liderleri Saray’a gitmedi. Sadece izin verilen bazı CHP ve MHP’li milletvekilleri ile belediye başkanları Cumhurbaşkanlığı’na gidebildi. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin Beştepe’ye yapacakları kritik ziyaret ‘ilk’ olma özelliğini taşıyor.

ÜLKE ÇIKARI…: CHP Lideri, Saray’ın yapımıyla ilgili ‘kaçak’ tartışmaları nedeniyle gitmeme kararı almıştı. Geçtiğimiz yıl bu konuda ısrarlı sorular üzerine Kılıçdaroğlu ‘ülkenin çıkarları için gerekirse giderim’ demişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.