Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Emekliye bayram müjdesi!

Maaşın 3 katına kadar avans çalışması, emeklileri heyecanlandırdı.

Emekliye bayram müjdesi!
Aslan Özdemir
18 Ağustos 2017 12:50

Maaşın 3 katına kadar avans çalışması, emeklileri heyecanlandırdı. Emeklilerin nakit sıkıntısı ihtiyacını faizsiz parayla karşılamasına imkan verecek uygulama merakla beklenirken, avansın özellikle bayram dönemlerinde verilmesi gündemde…

Hayrettin Kaya

Böylece emekliler, bayram dönemlerinde ortaya çıkan nakit ihtiyacını avans ile karşılayacak.
Geri ödemeyi de uzun vadede yapacak. Halen avans sistemi emekli maaşının bağlanmasını bekleyenler için uygulanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), maaşı 90 gün içinde bağlanamayan emeklilere talepleri halinde net asgari ücretin 3 katına kadar avans ödemesi gerçekleştiriyor.
36 AYA VARAN TAKSİT

Bu uygulamanın benzerinin mevcut emekliler için de hayata geçirilmesinin gündeme gelmesi, büyük yankı uyandırdı. Emekliler, heyecanla avans uygulamasının hayata geçirilmesini bekliyor.
Çalışmaya göre; isteyen emeklilere SGK avans verecek. Emekliler, yazılı başvuru yaparak maaşının 3 katına kadar avans isteyebilecek.
Örneğin; maaşı 2 bin lira olan bir emekli, 6 bin lira alabilecek. Bu para daha sonra emeklinin maaşından 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak.
NASIL UYGULANACAK?

Avansın özellikle bayram dönemlerinde uygulanması gündemde. Bayramlarda harcamaları artan emeklilerin avansla rahatlatılması üzerinde duruluyor.
Uygulama hayata geçerse, isteyen emekliler bayram öncesinde SGK’ya yazılı başvuru yaparak avans talebinde bulunacak. SGK da maaşın 3 katına kadar avansı emeklilerin maaş hesaplarına yatıracak.
Böylece emekliler bayram dönemlerini rahat geçirecek. Avans da maaştan uzun vadede küçük taksitlerle kesilecek.. Kaynak: Sabah Gazetesi

YORUMLAR

  1. emim bilal dedi ki:

    emeklilere böle bir imkan sağladığınız için size sonsuz teşekkürler emeklilerde biraz sevinmeyi hakediyorlar