Dolar 32,2585
Euro 34,6962
Altın 2.401,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C

Emekli İkramiyesi Hesaplama

Emekli ikramiyesi hesaplama ile emekli olduğunuzda ne kadar ikramiye alacağınızı, ne kadar maaş bağlanacağını öğrenmeniz mümkündür.

Emekli İkramiyesi Hesaplama
9 Kasım 2017 20:58

Emekli ikramiyesi hesaplama ile emekli olduğunuzda ne kadar ikramiye alacağınızı, ne kadar maaş bağlanacağını öğrenmeniz mümkündür. Uzun süre devlet memuru olarak çalışarak emekli olmaya hak kazanan kişiler emekliye ayrılmaları ile emekli ikramiyesi almaya hak kazanacaktır. Bu ikramiyeler ise en geç 3 ay içinde emekli ikramiyelerini teslim alacaklardır.

Emekli ikramiyesi 4c kapsamında çalışan devlet memurları için söz konusudur. 4a kapsamında çalışanlar kıdem tazminatı almaktadırlar. 4b kapsamında çalışanlar ise iş sonu tazminatı almaktadırlar.

Peki, emekli olduğunuzda ne kadar ikramiye alacaksınız? Herkesin merak ettiği bu sorunun cevabı oldukça basittir.

Sgk.gov.tr resmi web sitesinde ikramiye ve maaş hesaplama motoru yer almaktadır. Bu motor üzerinden devlet memurları emeklilik ikramiyelerini hesaplayabilirler. Bu motorda hesaplama yapmak için kıdem, derece, ek göstergeler, hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı, ikramiye yılı, aylık tarihi, alınan sen son ki maaş gibi bilgiler girilmelidir. Bu bilgiler girildikten sonra hesapla butonuna tıkladığınız takdirde emekli olunca ne kadar maaş, ne kadar tazminat alacağınız hesaplanacaktır.

Emekli Sandığı Evrak Takibi

4c kapsamında çalışan devlet memurlarının sosyal güvenceleri 2007 yılı öncesinde emekli sandığı idi. Bu kişiler emekli sandığından emekliye ayrılıyorlar ve maaşları da emekli sandığı tarafından ödeniyordu. 2007 sonrasında ise sosyal güvenceler SGK çatısı altında birleştirildi. Artık emekli olmak isteyen 4c’li kişi emeklilik işlemleri için evraklarını SGK2ya teslim etmektedir. İşte teslim edilen bu belgeler emekli sandığı evrak takibi ile takip edebilirler.

E- devlet sisteminize giriş yaparak arama çubuğuna SGK evrak takibi yazmanız halinde 4c’li olduğunuz için bu evraklarınıza ulaşırsınız. Buradan evraklarınızın son durumunu öğrenebilirsiniz.

Malulen Emeklilik Sorgulama

Malulen emeklilik tüm çalışanlar gibi devlet memurları için de geçerlidir. Malulen emekli olmak için başvuru yapan devlet memuru, bu evraklarınız SGK evrak takip ekranından görebilir. Böylece malulen emeklilik sorgulama yaparak başvurusunun son durumunu takip edebilir.

Evrak sorgulamak için kişinin TC kimlik numarasını girmesi ve evrakı teslim ettiği yılı girmesi yeterlidir. Böylece ekranda kişinin ilgili tüm evrakları listelenecektir.

Daha detaylı bilgi için www.turkiye.gov.tr ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.