Dolar 32,4524
Euro 34,7527
Altın 2.439,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

E-Okul Giriş sistemi!

E-Okul Giriş sisteminin nasıl kullanıldığı yönünde bilgiler verildi.

E-Okul Giriş sistemi!
17 Ocak 2016 21:41

E-Okul Giriş sisteminin nasıl kullanıldığı yönünde bilgiler verildi.

e-Okul Giriş E-Okul Sorgulama MEB e-okul 2016-2016 Eğitim ve öğretim yılı, e-Okul nasıl girilir ? E-Okul sorgulama yapma.Bugün itibariyle 2016-216 eğitim ve öğretim yılı, tüm öğrenciler için başladı.Tüm öğrenciler bugün itibariyle eski düzenlerine geri döndü ve artık onları ilgilendiren tek şey okul, ders ve en önemli ise olacakları sınavlar.Tüm Türkiye’deki öğretmenler içinde yeni bir dönem, yeni bir heyecan ve yeni öğrenciler demek oluyor bu yeni eğitim öğretim yılı.Bugün itibariyle resmi sınava girecek olan çocuklar, yeni ilk defa okula gidecek olanlar, eğitim ve öğretimlerinin daha yeni yeni ortalarına gelen öğrenciler, derslerine girecek ve vatana millete iyi bir evlat olmak için çabalayacaklar.Hele ki yeni okula başlayacak olan minik arkadaşlarımız için okul ortamı çok farklı bir yer olarak görülecek, bazıları anneleriyle, bazıları babalarıyla gelecek okula ilk günler.Bazıları ise cesaretli olup tek başlarına sıralarına oturacak ilk günden, dersini en güzeliyle dinlemeye başlayacak.Öğrenciler bu yepyeni eğitim ve öğretim yılında, en güzel, en hayırlısına vesile olabilmek için gelecekleriyle ilgili, her şeyleriyle derslerine odaklanmalı ve çözemedikleri bir soru olduğunda ise, öğretmenlerinin yanına gitmeliler.

e-Okul Giriş E-Okul Sorgulama MEB e-okul 2016-2016 Eğitim ve öğretim yılı, e-Okul nasıl girilir ? E-Okul sorgulama yapma.Öğrenciler, öğretmenlerinden korkmamalı veya çekinmemelidir, her öğrenci bazı soruları yapamayabilir bu çok doğal bir gelişmedir, yapacakları tek şey, o soruyu öğretmenlerine gidip sorup, öğrenip bir daha o soru hakkında şüphesi olmadan rahatça çözmektir.Bayağı zamandırda E-Okul adlı bir internet ortamında öğrencilerin tüm bilgilerinin olduğu ve aldıkalrı sınav notlarının girildiği, devamsızlık bilgisinin verildiği, sınav tarihlerinin belirlendiği bir elektronik ortam oluşturuldu.E-okul, öğretmenler ve öğrenciler içinde gerçekten çok büyük kolaylıklar sağladı.

E-okul hızlı işlemleriyle, hiçbir öğretmeni, öğrenciyi bekletmeden istedikleri bilgileri anında veriyor ve sınav notu, devamsızlık, sınav tarihi, burslu olmak için girilen sınavların tarihlerini anında yayınlıyor.Dönem sonunda ise karne ortalama notunu kendisi direkt hesaplayıp, öğrencilere ya mutlu haberi ya da üzen haberi veriyor.Bu yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte birçok aktivite, bayram şenlikleri yapacak okullar yeniden provalarını çok önce tarihlerde yapacak ve öğrenci velilerine bayram günleri güzel etkinlikler izleterek onları keyiflendirecekler.Gerçekten en güzelini yapmaya çalışan öğrenciler, bu senede çok güzel işler yapacağa benziyorlar.Peki E-Okul giriş nasıldır ?  e-Okul Giriş E-Okul Sorgulama MEB e-okul 2016-2016 Eğitim ve öğretim yılı, e-Okul nasıl girilir ? E-Okul sorgulama yapma.

E- Okul giriş nasıl yapılıyor ? 

 

– E- Okul kelimesini aratıyoruz.

 

– Çıkan ilk bağlantıya tıklıyoruz.

 

– Burada önümüze giriş için doldurulması gereken 3 yer çıkıyor.

 

– Güvenlik Kodu, T.C Kimlik Numarası ve Öğrencinin Okul Numarası

 

– Öncelikle E-okul sisteminin size verdiği Güvenlik Kodunu doğru giriyorsunuz. Daha sonrasında T.C Kimlik Numaranızı, Öğrenci Okul Numaranızı doğru girdikten sonra tamama tıklıyorsunuz.

 

– Karşınıza başka 2 tane güvenlik sorusu çıkıyor, bu güvenlik sorularında hangi ilde yaşadığınız, hangi ilde doğduğunuz, sıra nonuzun ne olduğu, cilt nonuzun ne olduğu veya başka bir bilginiz istenebilir.

 

– Burada çıkan güvenlik sorularını da doğru şekilde giriyorsunuz ve önünüze E-Okul’un iç kısmı geliyor.

 

İlk sorulan Güvenlik Kodu, T.C Kimlik Numarası, Öğrenci Okul Numarasından sonra çıkan yeni güvenlik soruları, bazı kişilerin eğer sizin E-Okulunuza girmeye çalıştığı zaman bunu engellemektir.

 

E- okul ne işe yarar ?

 

E-Okul uygulamasıyla birlikte öğrenciler, öğretmenler, veliler çok rahat bir şekilde gerekli bilgilere hemen ulaşabilecekler.Öğrenciler, sınav notlarına, devamsızlık bilgilerine, bursluluk sınav tarihlerine buradan bakabilecek, öğretmenler, öğrencilerinin sınav notlarını buradan girecek, hiç zaman kaybetmeden işleme geçirebileceklerdir.Veliler ise kendi evlatlarının ne kadar çalıştığını, okulda ne kadar verimli olduklarının bilgilerini buradan öğrenebilecek, gerçekten de çalışıyor mu çalışmıyor mu  ? Sorularının yanıtını bu harika uygulama ile alabileceklerdir.

 

e-Okul Giriş E-Okul Sorgulama MEB e-okul 2016-2016 Eğitim ve öğretim yılı, e-Okul nasıl girilir ? E-Okul sorgulama yapma.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.