Dolar 32,3237
Euro 35,0903
Altın 2.300,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Düşünce ve endişelerimizi aktardık

Başbakan Binali Yıldırım, OHAL sürecinde Meclis’in devre dışında bırakılmasından rahatsız olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na “bilgilendirme” ziyaretinde bulundu. Yıldırım, ilk kez CHP Genel Merkezi’ne geldi.

Düşünce ve endişelerimizi aktardık
Aslan Özdemir
1 Ağustos 2016 16:55

Koalisyon görüşmeleri için genel merkeze gelen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu karşılamaya inmeyen  Yıldırım’ı karşılaması dikkat çekti. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alınması dikkat çekti. Yıldırım ile Kılıçdaroğlu’nun baş başa görüşmesi 1 saat 10 dakika sürdü.

Hayrettin Kaya

ENDİŞELERİMİZİ AKTARDIK

İki lider görüşme sonrası ortak açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “OHAL uygulaması ve Bakanlar Kurulunca yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle ilgili düşüncelerimizi ve endişelerimizi Sayın Başbakana aktardık, not ettiler. Sanırım önümüzdeki süreçte temaslarımız devam edecek” dedi. Yıldırım ise “OHAL uygulamasının başladığı andan itibaren hükümetimizce çıkarılan KHK’ların detayları hakkında kendisini bilgilendirdim. Bu konudaki bazı hassasiyetleri, düşüncelerini, endişelerini bizimle paylaştı. Bu konuyu tekrar hem Sayın Genel Başkan hem de biz gerek bundan sonraki uygulamalar bakımından gerekse bundan sonraki uygulamalar bakımından dikkate alacağız. Önemli olan OHAL’e sebep olan şartların ortadan kaldırılması, ülkemizde darbe girişimlerinin asla asla tehdit olmaktan çıkarılması. Bu konuda ortak iradenin daha fazla olduğunu görmekten memnuniyet duydum” dedi.

O KONU GÜNDEME GELMEDİ

Yıldırım, Cumhurbaşkanlığında yapılan liderler zirvesinde dar kapsamlı yeni bir anayasa çalışması yapılmasının benimsendiğini de hatırlattı. Bu çalışmaların başlayacağını belirten Yıldırım, Genelkurmay’ın Cumhurbaşkanlığına bağlanması konusunun görüşmede gündeme gelmediğini söyledi. OHAL’i aşan kararlar alınarak Meclis’in devre dışı bırakılmasını eleştiren Kılıçdaroğlu’nun “Devlet yeniden yapılandırılıyor ama kimsenin haberi yok, Binali Bey’in araması gerekirdi. ‘Şu adımları atıyoruz, gerekçemiz şunlardır’ demeliydi” yönündeki açıklamasının ardından bu görüşmenin gerçekleşmesi de dikkat çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.