Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Düsoiş Sinop İl Başkanlığı’ndan Basın Açıklaması

Düğün Saloncuları & Organizasyoncular İşveren Sendikası(Düsoiş) Sinop İl Başkanlığı’ndan Basın Açıklaması

Düsoiş Sinop İl Başkanlığı’ndan Basın Açıklaması
17 Mart 2021 16:39

31/12/2020 Tarihinde Sinop Valiliğine teslim etmiş olduğumuz kuruluş evraklarımızın neticesinde 23/02/2021 tarihinde Sinop İl Başkanlığımız faaliyetlerine başlamıştır.

 

Sendikamızın tüzüğünün Kuruluş amaçlarından olan 3üncü ve 4 üncü Maddeleri gereği üyelerimizin hukuki haklarını korumak ve yine üyelerimizin açısından haksız rekabetin önlenmesi amacıyla faaliyet göstermekteyiz.

Sektörümüzde  Düğün Salonu ve Organizasyoncu meslektaşlarımızın katılımlarıyla her geçen gün daha güçlü hale gelmekteyiz. Aramıza yeni katılacak meslektaşlarımıza da kapımız açıktır. BİZLER RAKİP DEĞİL MESLEKTAŞIZ ilkesiyle hareket eden sendikamızın amacı diğer sektörlerde olduğu gibi sektör içinde kaliteli hizmet sunabilecek meslektaşlarımızı aynı çatı altında toplamaktır.

 Güvenli Düğün!

 2020 yılında tüm dünyayı saran Covid-19 salgını nedeni ile ülkemizin ve tüm dünyanın kültürel mirasları değişti. Bütün sektörlerde olduğu gibi eğlence ve düğün sektöründe de toplu şekilde yapılan etkinliklerin bilim kurulu üyelerimizin açıklamaları ile artık eskisi gibi olamayacağı ve yeni düzenlemelerin yapılması gerektiği önemle vurgulanarak kamuoyuna duyuruluyor.

 Bu nedenle 2020 yılında yalnızca 55 gün açık kalabilen düğün salonlarının en son çıkan genelge ile yeniden açılsa bile ilk olarak kapatılacak sektörlerden biri olarak değerlendirilmesi, sektörümüzün ne kadar sahipsiz kaldığını gözler önüne serdi.

 Oysaki biz düğün salonları işletmecileri olarak öncelikle toplum sağlığını ve mesleğimizin bu zor şartlarda sürdürülebilmesini önemseyerek maske, mesafe ve hijyen kurallarını titizlikle yürütmüş, tüm uygulanan kurallar doğrultusunda 55 günlük süreçte hassasiyetle faaliyetlerimizi sürdürmüştük. Bulaş riskini en aza indirmek adına ortam şartlarımızı düzenlemiş, gerekli tüm hijyen malzemelerini temin etmiş ve personelimizi hijyen konusunda bilgilendirerek etkili bir şekilde çalışmasını sağlamıştık. Sürecin ilerleyen zamandaki seyri için de yatırımlarımızı bu doğrultuda planlamıştık.

 Peki 2020’de ne oldu?

 Ruhsatlarında düğün salonu yetkisi olmayan mekanların kontrolsüz şekilde düğün faaliyetlerinde bulunması, yasak olmasına rağmen sokak aralarında kalabalıklarda hiçbir kural gözetmeksizin yapılan kına, nişan ve buna benzer etkinlikler bizim aldığımız önlemlerin ve yürüttüğümüz organizasyonların hassasiyetinin önüne geçmiş ve kalabalık faaliyetlerin zararlarına sebep olabilecek ilk hedef olarak düğün salonlarımız gösterilmiştir.

  

Oysaki bizler işimizin bilincinde olan, tüm salgın önlemlerini hassasiyetle uygulayan ve kontrol eden işletmeleriz. İş gücünü toplumdan alan ve en önemli sektörlerden olan düğün salonları olarak toplum sağlığını en çok önemseyen kurum olduğumuzun altını çizmek isteriz.

 

2021 yılında tekrar aynı problemlerin yaşanmaması için;

 *İŞLETME RUHSATINDA DÜĞÜN SALONU RUHSATI OLMAYAN MEKANLARDA DÜĞÜN YAPILMAMASI

*AÇIK ALANLARDA YAPILAN ETKİNLİKLERDE ORGANİZASYON BELGESİ OLMAYAN KİŞİLER TARAFINDAN ORGANİZASYON YAPILMAMASI

 

Bizler 2021 yılı düğün sezonu için kendimizi yeni normalleşmelere göre planlayarak tüm önlemlerimizi aldık. GÜVENLİ DÜĞÜN Projemizle birlikte salonlarımızda İSO 9001:2015 Kalite Belgesi alarak turizm sektöründe olduğu gibi bizlerin de işletmelerimizde kontrollü denetimler altında düğün ve organizasyon faaliyetlerimizi yapabileceğimizi resmen beyan etti.

DÜSOİS | Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası - DÜSOİS | Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.