25 Nisan 2026, 19:38:05
Dolar 45,0098
Euro 52,8050
Altın 6.815,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 15°C
Sal 14°C
Çar 14°C

Dünya Kadınla Yeniden Şekilleniyor

Dünya Kadınla Yeniden Şekilleniyor; kadınların gücü ve etkisiyle yeni bir çağ başlıyor. İlham verici değişimin tam ortasındayız.

Dünya Kadınla Yeniden Şekilleniyor
8 Mart 2026 13:44

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlenen “Kadınla Değişir Dünya” programına katılarak kadınların toplumdaki önemine dikkat çekti. Başkan Büyükakın, kadın ve erkeğin toplumda birbirini tamamlayan iki unsur olduğunu belirtti.

Yoğun Katılımla Gerçekleştirilen Etkinlik

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü anlamlı kılmak amacıyla Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı öncülüğünde “Kadınla Değişir Dünya” temasıyla bir program düzenledi. Etkinlik, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi ve ardından kadınlara yönelik bir aile iftarı organize edildi. Programa Başkan Tahir Büyükakın’ın yanı sıra annesi Semra Büyükakın ve eşi Prof. Dr. Figen Büyükakın katılım sağladı. Ayrıca Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti MKYK Üyesi Serpil Yılmaz ve çok sayıda kadın da etkinlikte hazır bulundu.

Başkan Büyükakın’ın Kadın-Toplum İlişkilerine Dair Açıklamaları

Programda konuşma yapan Başkan Büyükakın, kadın ve erkeğin arasındaki ilişkinin çatışma değil uyum sağlama temelli olması gerektiğini ifade etti. “Değerlerimiz doğrultusunda kadın ve erkek birbirini tamamlayan unsurlardır” diyen Büyükakın, “Cennet annelerin ayaklarının altındadır. Annesine saygısızlık edemeyen bir erkek kadınlara da saygısızlık yapmaz, çünkü tüm kadınlar annedir” sözleriyle kadınlara verilen önemi vurguladı.

Bu vesile ile 8 Mart’ın tarihsel arka planına da değinen Başkan Büyükakın, 129 kadın işçinin hayatını kaybettiği bir gün olarak anılan 8 Mart’ın kutlama günü değil, anma günü olduğunu ifade etti. Kendisi ve tüm kadınların bu özel gününü saygıyla selamlayarak konuşmasını tamamladı.

Anne Şehir Merkezi Günebakan üyesi Serpil Kös, yaşadığı hastalık sürecinden ve Anne Şehir ile edindiği deneyimlerden bahsetti. Kanser tedavisinin ardından merkeze katıldığını, burada hem kişisel hem de hayatına yeni değerler kattığını aktardı. Sürecini, diğer kadınlara umut olması amacıyla bir kitap haline getirdiğini belirtti.

Etkinlik, Kocaeli Kongre Merkezi C Salonunda gerçekleşen “Anne Şehir Aile İftarı” ile devam etti. Protokol üyelerinin yanı sıra akademisyenler, kadın kooperatifleri üyeleri, kadın muhtarlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar programda yer aldı. İftar, dualar ve Ramazan ayının manevi atmosferi içinde gerçekleşen samimi sohbetlerle tamamlandı.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.