Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Domuz Gribi nedir? Domuz Gribine ney neden olur?

Domuz Gribi hakkında yapılan açıklamalar neler? Domuz Gribi neden dolayı oluyor? Domuz Gribi hakkında son dakika bilgileri.

Domuz Gribi nedir? Domuz Gribine ney neden olur?
Aslan Özdemir
25 Ocak 2016 22:18

Domuz Gribi hakkında yapılan açıklamalar neler? Domuz Gribi neden dolayı oluyor? Domuz Gribi hakkında son dakika bilgileri.

Hayrettin Kaya

Kayseri’de domuz gribine yakalanan 35 yaşındaki hamile Telli Yaman, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hastalığı yendi, hem de sağlıklı kız bebekdünyaya getirdi.

Pınarbaşı Devlet Hastanesi’ne 9 Ocak 2016 tarihinde ateş, öksürük, halsizlik, yorgunluk ve solunum sıkıntısı şikayetleri ile başvuran 34 haftalık hamile. ev kadını Telli Yaman, genel durumunda bozulma nedeniyle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’ne gönderildi. Acil Servis’te yapılan ilk müdahale ardından hastaya Akut Solunum Yetmezliği (ARDS) tanısı kondu ve hasta hemen suni solunum cihazına bağlandı. Kadın Doğum Bölümü ile yapılan değerlendirme ardından hasta hemen sezaryene alındı. Başarılı sezaryen ardından Telli Yaman sağlıklı kız bebek dünyaya getirdi ve ardından Dahili Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye alındı.

Burada 9 gün boyunca suni solunum cihazına bağlı kalan genç kadında, ‘Domuz gribi’ne yönelik yapılan tahlillerde H1N1 virüsüne rastlandı. İç Hastalıkları Yoğun Bakım Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof.Dr. Murat Sungur, Doç.Dr. Ramazan Coşkun ve Doç.Dr. KürşatGündoğan’ın birlikte uyguladığı tedavi programı sonucu, kadın ‘Domuz gribini’ yendi. Yoğun bakımdaki tedavinin bitmesinden sonra hasta diğer şikayetleri için Nefroloji Kliniğine alındı. Hastanın nefroloji kliniğindeki tedavisi sürüyor.

Hastanın tedavisini yapan ekipten Prof.Dr. Murat Sungur, son dönemde adından sık söz ettiren ve bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerde ölümlere yol açan domuz gribinin, zamanında teşhis ve doğru yöntemle tedavi edilebilir olduğunu söyledi. Başarılı bir tedavi programı ardından domuz gribini yenen ve ikinci kez anne olan genç kadın ise, kendisini yeniden yaşama döndüren doktorlarına teşekkür etti. Telli Yaman, şöyle dedi:

“Bu hastalığı yenmemle ikinci kez doğmuş oldum. İkinci kez dünyaya gelmiş gibiyim. Çok mutluyum. İnşallah benim durumumda olanlar da bu hastalığı yener.”

Domuz gribini yenen kadının eşi Arif Yaman da, “Eşimin hastalığı açıkçası beni umutsuzluğa sürüklemişti. Televizyon haberlerinde bu hastalığın ne kadar zor olduğunu ve hastalıktan ölenleri sıkça duyuyorduk. Özellikle hamilelerde ciddi risk oluşturduğu söyleniyordu. ‘Zor’, ‘imkansız’ dediler, eşim doktorların gayreti ve Allah’ın yardımı ile bu hastalığı yendi” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.