Dolar 32,5883
Euro 34,8740
Altın 2.498,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Dinleme davası

Dinleme davası
1 Ağustos 2016 11:00

Ülkemizde FETÖ ile ilgiliolarak operasyonlar, gözaltılar ve tutuklamalar devam ediyor. Bütün irinin boşaltılarak, millet olarak bir daha böyle bir tehlike ile karşılaşmamamız için yapılan çalışmaların sağlıklı biçimde sonuçlanması en büyük dileğimdir. Bu saatten sonra ülke olarak iç bünyemizde türeyen hainlerle mücadeleyi en üst seviyede sürdürmek ve taviz vermeden gerekli adımlar atılması adına bir çok karar hayata geçiriliyor.

Bütün kamu kurum ve kuruluşları ile gözbebeğimiz Emniyet ve Silahlı Kuvvetler’de adeta cımbızla temizlik yapılıyor. Herkesin hemfikir olduğu; suçlu ile suçsuzun ayırt edilmesi, yapılanların cadı avına dönüşmemesi ve hukuk çerçevesinde gerekenlerin yapılması sonrasında rahat nefes alırız umarım. Türkiye olarak dinlemeler ile ilgili çok gündemimiz meşgul oldu. Bu anlamda Adliye çıkışında rastladığım bir okurum şu iddialarda bulundu:

“Çok çektik be! Önüne gelen herkesi dinlemek için dirsek teması yapılmış, gizli saklı hiçbir şey bırakılmamış. Bu anlamda, ülkemizde olduğu gibi Trabzon’da da dinleme davası vardı. Öğrendiğim kadarı ile bu davalara konunun muhatapları bile gitmiyormuş. Dinlemeyi yapan, dinlenilenlerin şikayetleri hangi aşamada? Kamuoyu merak ediyor. Çünkü Trabzon kamuoyunu bu dinleme tantanası çok meşgul etmiştir. ‘Dinlemelerle ilgili kimler işbirliği yaptı? İşin içerisinde var olduğu söylenilen polisler ne oldu? Onlardan şikayetçi olanlar nerede? Polisler şikayetçi oldu mu? Dinleyenlerin arkasında kimler var?’ soruları hala cevap bekliyor. Yaşanan bu ihanet sonrası paralelle kol kola girenlerin ayyuka çıkarıldığı günümüzde, Trabzon’da da bu anlamda yapılan dinleme olayının  arkasındaki isimler ortaya çıkarılmalı; kim, kimi, kiminle dinletmiş ortaya çıkarılmalı, gerekli cezayı almalı. Herkes merak ediyor, Trabzon’u dinleyen ya da dinleten ekip var mı yok mu? Bu uğurda işbirliği var mı yok mu? Var ise kim kiminle işbirliği yaptı? Yapan polisler kim? Yaptıran kim? Dinlenen kim? Paralel polisle işbirliği yapıldı mı? Yapıldı ise kim yaptı? Kimler, neden dinlenildi? Bu uğurda açılan davalar kaç tane? Bu davaları açanlar, davalı olan, davacı olan kimler? Davalar yakından takip ediliyor mu? Trabzon’da bu anlamda infial yaratmasına neden olacak böyle bir dinleme operasyonunun varlığı ile yokluğu bir an önce netleşmeli. Söz konusu iddianın muhatapları üzerindeki şaibe bir türlü kalkmayacak. ‘Fırsat bu fırsat’ denilerek Trabzon’da dinleme olayı ile ilgili olarak gerekli adımlar ciddiyetle atılmalı. Trabzon’un, var ise böyle bir şebekenin cirit atacağı bir şehir olmadığı ortaya çıkarılmalı.”

Okurumun ileri sürdüğü bu iddialar ilginç. Umarım bu konuda herkes eteğindeki taşları döker ve rahatlar; sorular da gerekli cevaplarını bulur, kamuoyu da bilgilenir. Çünkü ‘Trabzon’da dinleme adına bir şebeke oluşturulduğu, bunların hala cirit attığı’ iddiaları gündemi meşgul etmeye devam edecek…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.