Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Değerli Olduğu Düşünülen Yapıların İncelenmesi İsteniyor

Ayancık Çaylıoğlu köyü yöre halkı lahit parçası olduğu düşünülen yapıların incelenmesini talep etti.

Değerli Olduğu Düşünülen Yapıların İncelenmesi İsteniyor
16 Kasım 2022 21:00

İlçemiz Ayancık’a bağlı Çaylıoğlu Köyünde çeşitli noktalarda bulunan ve lahit parçası olduğu düşünülen yapıların incelenerek koruma altına alınması isteniyor.

Çaylıoğlu Köyü Cami yol kenarında ve deniz kıyısında gözlemlenen iki farklı yapının bir lahite olduğunu düşünen yöre halkı, bu yapıların koruma altına alınmasını talep ediyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan vatandaşlar “Çaylıoğlu eski bir Rum balıkçı köyü olarak bilinir. Bu eserler de uzun zamandır burada atıl olarak duruyor. Önemli bir eser olabilir. Bir lahite ait olduğunu düşünüyoruz. Yetkililerin incelemeye ve koruma altına almasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  1. ERDEM ELBÜKEN dedi ki:

    Ayancık ilçesinin kıyı şeridi ve iç kesimleri , orman içerisinde kalan köyleri tarihsel olarak önemli yerler. Fakat bu önemi yeteri kadar anlatamamak ve ülke insanı ile paylaşamamak gibi bir sorunu var. Bu durum geçmişte büyük öneme sahip olan bu ilçemizi şuan sanki atıl durumda yıkılmaya bırakılmış bir yapıya dönüştürmüş. İvedilikle Ayancık Belediyesi ‘ni bu konuda daha girişimci olmasını bekliyoruz.Ayancık ilçesi ne kadar çok tanıtılırsa ? Bölge ‘ ye ziyaret amacıyla gelen vatandaş sayısı o kadar artar. Şuan Ayancık Belediyesi ‘ nin bu konuda bir girişimi varmı? Bilmiyorum fakat vakit geçirmeden Sayın Hayrettin Kaya Bey ‘ den ilçe tanıtımı ve kültürü açısından çok ciddi ekip kurulmasının elzem bir durum olduğunu ifade etmek isterim. İlçe’ nin gelir kaynakları birer birer eridi gitti. Artık tek gelir kaynağı ilçenin tanıtımı ile bu bölgeye turizm kültürünü kazandırmaktan başka çaresi yok. Belediye Meclisinde üyesi bulunan tüm partileri bu durumu gündemlerine almalarını arz ederim.Saygılarımla…