Dolar 32,5150
Euro 34,9633
Altın 2.430,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Darbe Girişimine Sinop Valiliğinden Açıklama Geldi

Sinop Valiliği: “Sinop’taki askeri birliklere gelen sözde darbe talimatları yetkililerce ciddiye alınmamıştır”

Darbe Girişimine Sinop Valiliğinden Açıklama  Geldi
16 Temmuz 2016 13:05

Dün gece saat 01.30 sıralarında Türkiye’de askerlerin gerçekleştirdiği darbe girişimi milletin iradesiyle çökertildi bu olayla ilgili olarak  Sinop Valiliği resmi sitesinden açıklamada bulundu.
  Sinop Valiliği: “Sinop’taki askeri birliklere gelen sözde darbe talimatları yetkililerce ciddiye alınmamıştır”
  15/07/2016 tarihinde akşam saatleri itibari ile tüm yurt genelinde Türk Ordusu İçinden bir grup azınlığın başlattığı darbe girişimi doğrultusunda, İlimiz askeri birliklerine de bir takım sözde talimatlar gelmiş, ancak bu talimatlar askeri yetkililerce hiçbir şekilde ciddiye alınmamış, olayın başından itibaren Vali Yasemin Özata Çetinkaya başkanlığında İlimiz askeri yetkilileri ve emniyet güçleri bir araya gelerek ilimiz ve ülke genelindeki gelişmeler takip edilmiştir. Adli konularla ilgili görevi başında bulunan Cumhuriyet Başsavcı Ozan Kaya ile de sürekli koordinasyon içinde hareket edilmiştir.
  Aynı şekilde İlçelerimizde de kaymakamlarımız, tüm askeri yetkililer ve emniyet güçleri ile birlikte Valiliğimizle irtibat halinde ilçelerinde görevlerinin başında bulunmuşlardır.
  Bu süreç içerisinde İlimizde; Ülke gündemi doğrultusunda gerçekleşen tek şey vatandaşımızın demokrasiye sahip çıkmak amacıyla İl merkezinde beş bin kişi olmak üzere tüm ilçelerde büyük topluluklar halinde gerçekleştirdikleri tepki gösterileri olmuştur.
  İl ve İlçe Merkezlerimizde toplanan tüm Sinoplu Hemşerilerimiz büyük bir sağduyu içerisinde demokrasimize karşı gerçekleştirilen bu alçak girişime karşı tepkisini en üst düzeyde ortaya koymuştur. Bu duyarlılıkları için tüm Sinoplu Hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.
  Sürecin başladığı ilk dakikadan itibaren Vali Yasemin Özata Çetinkaya’nın emir komutası doğrultusunda izin ve istirahatte bulunan tüm asker ve polislerimiz göreve çağrılarak, meydana gelebilecek müessif olaylara ve müdahalelere karşı gerekli tedbirleri almış ve İlimiz sınırlarında en ufak bir asayiş olayı bile meydana gelmemiş, süreç tüm birimlerimizce kesintisiz takip edilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.