Dolar 32,4895
Euro 34,9613
Altın 2.431,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

CV Hazırlamanın En Kolay Hali

İstihdam sağlayan firmalar bazı çalışanlarıyla yollarını ayırdıklarında ya da hizmet alanını genişletmek istediklerinde yeni iş ilanları açarlar.

CV Hazırlamanın En Kolay Hali
19 Kasım 2021 22:05

CV Hazırlamanın En Kolay Hali

İstihdam sağlayan firmalar bazı çalışanlarıyla yollarını ayırdıklarında ya da hizmet alanını genişletmek istediklerinde yeni iş ilanları açarlar. Söz konusu iş ilanlarında açık bulunan pozisyon için gerekli şartları sağlayan adayların CV’leriyle beraber başvuru yapması istenir. Başvuru sırasında gelen adaylar CVlerini departmana bırakır ve daha sonra cevap beklemeye başlarlar. Firma yaptığı detaylı analizler neticesinde gerekli şartları sağlayan adayı iş görüşmesi için çağırır ve genellikle mülakat gerçekleştirir.

Bazı durumlardaysa aday direk işe alınabilmektedir. İşe alım sürecinde yapılan değerlendirmelerde adayların firmaya sundukları CVler ciddi oranda etkilidir. Genellikle her yönüyle güçlü CVler hazırlayan adaylara geri dönüş sağlanırken, CV hazırlamak konusunda yetersiz kalan adaylarsa dikkate alınmaz.

Başarılı CV Hazırlamak İçin Neler Yapılmalı

Başarılı olarak adlandırılan CVlerden kasıt her anlamda kusursuz olması ve eksik bilgiye yer bırakmamasıdır. İş hayatına atılmak isteyen adayların yaptığı hatalardan ilki internete yer alan cümlelerin benzerlerini kopyalamak ve CVlerine eklemektir. Bu adaylar iş başvurusunu inceleyen kişiler tarafından kısa zamanda fark edilir ve genellikle tercih edilmezler. Bir CV’nin profesyonelce hazırlanabilmesi için uyulması gereken bazı kurallar vardır. Bunlardan ilki kendinizi ne eksik ne de fazla ifade etmektir.

Yani CV’de kullandığınız cümlelerin size ait, yalın ve makul seviyede olması gerekir. Bunun yanında hazırlanan CV’ye mutlaka fotoğraf eklenmeli, referansalar ve geçmiş iş tecrübeleri eksiksiz bir şekilde aktarılmalıdır. Öte yandan aday, firmanın kendisine geri dönüş sağlayacağı iletişim bilgilerini eksiksiz bir şekilde doldurmaya özen göstermelidir. Bu ölçüleri karşılayan başarılı CV örneklerini www.cvmaker.com.tr adresinden inceleyebilirsiniz.

CV Maker

Adayların güçlü ve profesyonel CV hazırlayabilecekleri adres CV Maker. Siteye kayıt olmak çok kısa bir işlem olmasının yanında minimal bir ücret gerektiriyor. Daha sonra ise CV Maker kullanıcılara yüzlerce başarılı CV şablonu sunuluyor. CV hazırlamayı bilmeyen kullanıcılarında unutmayan CV Maker güçlü ve profesyonel CV örnekleri sunmayı da ihmal etmiyor.

Fotoğraflarınızı eklemek konusunda da bir tereddüt yaşamanıza gerek yok çünkü CV Maker kullanıcıların hazırladıkları CV’ye fotoğraf eklemesinde olanak tanıyor. Bunun yanında sitede başvuru mektubu da hazırlanabilirken, hazırlanan belgeler ister bilgisayara indirilebiliyor, istenirse de başvuru için mail olarak atılabiliyor. CVlerini profesyonel şekilde hazırlamak isteyen adaylar Cvmaker.com.tr adresinden CV Maker’a erişim sağlayabilir.

İstanbul Bilgi Üniversitesinin hazırlamış olduğu cv örneklerini tıklayarak inceleyebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.