Dolar 32,3915
Euro 34,8162
Altın 2.400,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Cuma Hutbesi: Orucun Esasları ve Farz Kılınması

Cuma hutbesinde orucun esasları ve farz kılınması konusunda detaylı bilgileri bulabilirsiniz. Oruç ibadetiyle ilgili önemli noktaları öğrenmek için okumaya devam edin.

Cuma Hutbesi: Orucun Esasları ve Farz Kılınması
14 Mart 2024 15:08

Orucun Esasları ve Farz Kılınması

Orucun Esasları ve Farz Kılınması

Cuma hutbesi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlandı. Bu haftaki hutbede, içinde bulunduğumuz kutsal Ramazan ayında ifa ettiğimiz oruç ibadetinin önemi vurgulanmaktadır. Orucun, ayet ve hadislerle farz kılınması belirtilmekte ve orucun nasıl tutulması gerektiği anlatılmaktadır.

Orucun Manası ve Faydaları

Orucun Manası ve Faydaları

Orucun sadece bedensel açlığı ve susuzluğu değil, aynı zamanda ruhsal ve ahlaki bir ibadet olduğu vurgulanmaktadır. Aklın, kalbin, dilin, elin ve ayağın orucuna dikkat çekilerek orucun kişiyi kötülüklerden arındırıcı etkisine vurgu yapılmaktadır. Orucun, bedene sıhhat ve gönle huzur veren bir ibadet olduğu belirtilmektedir.

Çanakkale Zaferi ve Vatan Sevgisi

Çanakkale Zaferi ve Vatan Sevgisi

Pazartesi günü kutlanacak olan Çanakkale Zaferi’nin önemi vurgulanarak şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıkları hatırlatılmaktadır. Çanakkale’nin, milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesindeki önemi üzerinde durulmakta ve vatan sevgisinin önemi vurgulanmaktadır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz minnet ve rahmetle anılmaktadır.

Cuma hutbesi tam metnine buradan ulaşabilirsiniz: buradan.

15 Mart 2024 tarihli cuma hutbesi aşağıdaki gibidir:

Cuma Hutbesi: Orucun Esasları ve Farz Kılınması

ORUÇ, BEDENİMİZE SIHHAT, GÖNLÜMÜZE SEKİNET VERİR

Muhterem Müslümanlar! Okuduğum ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Ey iman edenler! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki Allah’a karşı gelmekten sakınırsınız.”[1] Okuduğum hadis-i şerifte ise Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyuruyor: “Kim gönülden inanarak ve karşılığını sadece Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.”[2]

  • [1] Bakara, 2/183.
  • [2] Buhârî, Savm, 6.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.