Dolar 32,3477
Euro 34,7828
Altın 2.394,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Cuma Gününün Önemi ve Anlamı

Cuma günü İslam dininde büyük bir öneme sahiptir. Müslümanlar için kutsal bir gün olan Cuma, ibadet ve duaların yoğunlaştığı bir gün olarak kabul edilir. Cuma günü yapılan ibadetlerin ve duaların kabul edilme şansı diğer günlerden daha fazladır.

Cuma Gününün Önemi ve Anlamı
14 Mart 2024 22:04

Cuma Gününün Önemi

Kim zamanlar vardır en muhabbetli, en uhuvvetli ve en güzel zamanlar; en içten müminin bayramıdır. En güzel günün cuma, en güzel bayramın olsun. Önce yollar uzanır Hakka yürümek için, tomurcuklar güller açar Onu görmek için, dua eden biri var senin için. Sende dua et ALLAH için. Cumanız mübarek olsun.

Duanın Gücü

Mevlana diyor ki; “Dua edecek güzel bir gönlün yoksa, güzel yürekli insanlardan dua iste.” Ömrüne ömür katılsın, gönlüne meltem saçılsın. Bu mübarek günde melekler dört yanını sarsın… Derdine derman, gönlüne iman dolsun! Hayırlı Cumalar.

Rabbimize Yöneliş

Allah’ım! Ezanla uyanan, abdestle kendine gelen, namazla huzura varıp secde ile yaklaşan, dua ile kulluğunu anlayan mü’min olmayı nasip eyle. Amin! Hayırlı Cumalar.

  • Sen af yolunu tut, iyiliği emret, cahillerden yüz çevir. (A’raf, 7/199) Cuma gününüz bin mübarek olsun.
  • Rabbim üzüntülerimizi anlık, sevinçlerimizi ömürlük, dualarımızı tez zamanda kabul eyle. Amin! Hayırlı cumalar.
  • Şükür etmedikten sonra dünyaları yesen ne fayda! Şükürle başladıktan sonra; bir kuru ekmek değmez mi dünya’lara.. (Şems) Hayırlı cumalar.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.