Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
17°C
Hafif Yağmurlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 16°C

Çipli Mersin balığı Ayancık’ta balıkçı ağlarına takıldı

Nesli tükenmekte olan mersin balığı Ayancık’ta balıkçı ağına takıldı.

Çipli Mersin balığı Ayancık’ta balıkçı ağlarına takıldı
10 Şubat 2024 13:41

Türkiye’de nesli tükenmekte olan mersin balığının yetiştirilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından Sinop sularına 11 bin mersin balığı salınmıştı.

24 Kasım 2023 tarihinde salınan mersin balıkları Ayancık’ta balıkçı ağlarına takılmaya başladı. Sinop’un Ayancık ilçesinde avlanmak için denize açılan balıkçı Nejat Demircan’ın ağlarına 1 adet mersin balığı takıldı. Duyarlı balıkçı, ağa takılan balıkları tekrar denize saldı.

Nesli tükenme tehlikesi bulunan ve katma değeri yüksek bir tür olan mersin balığının korunmasını sağladıklarını belirten balıkçı Nejat Demircan “Tarım ve Orman Bakanımız sayın İbrahim Yumaklı tarafından Sinop açıklarında 11 bin adet mersin balığı geleceğimiz için suya salınmıştı. Mersin balığı bir adet olarak bugün ağımıza takıldı. Büyümesi için çipli mersin balığını suya iade edeceğiz.” dedi.

Demircan bu anları kayıt altına alarak paylaştı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.