Dolar 32,5098
Euro 34,9316
Altın 2.439,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Chp’li Karadeniz: Köydes Ödeneğini Adil Kullanın

– CHP’li Karadeniz, Sinop KÖYDES ödeneğinin referandum sonuçlarına göre köylere dağıtıldığı iddiasını takibe aldı.

Chp’li Karadeniz: Köydes Ödeneğini Adil Kullanın
23 Haziran 2017 14:49

– CHP’li Karadeniz, Sinop KÖYDES ödeneğinin referandum sonuçlarına göre köylere dağıtıldığı iddiasını takibe aldı.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, AKP iktidarının Sinop’ta KÖYDES ödeneğini “rekor” seviyede arttırdığını açıklamasına rağmen bu ödenekten henüz yararlanamayan köylerin olduğunu söyledi. Karadeniz, “Mevcut ödenek sanıyoruz ki referandum sonuçlarına göre köylere taksim ediliyor. Eğer bu iddialar doğruysa, köylerimize haksızlık yapılıyor. Bu siyaseten ne ahlakidir, ne de adildir. 25 milyon 948 bin 541 TL’nin her kuruşu adil olarak köylerimiz için harcanmalıdır:” dedi.

CHP’li Karadeniz, Sinop’ta asfalt sezonu içeresinde olduklarını henüz yol çalışmaları için kazma bile vurulmayan köyler bulunduğunu söyledi. Muhtarlar ile sık sık görüştüğünü belirten Karadeniz, şunları söyledi:

“Muhtarlarımızla sürekli görüşüyorum. Kimi köylerimizin yolları savaştan çıkmış gibi darmadağın. Buralar Bayram öncesi yapılmadığı için büyük sıkıntılar yaşanıyor. Kimi köylerimizde mahalleler bile asfaltlanırken, mahalleye komşu olan köyün yolları görmezden geliniyor. Bazı muhtarlarımız köylerinin referandumda ‘hayır’ oyu verdikleri için cezalandırıldıklarını söylüyor. Hatta açık açık kendilerine bunun ifade edildiğini dile getiriyorlar. AKP iktidarı, Sinop’a KÖYDES ödeneğinin rekor seviyede verildiği açıkladı. Mevcut ödenek sanıyoruz ki referandum sonuçlarına göre köylere taksim ediliyor. Eğer bu iddialar doğruysa, köylerimize haksızlık yapılıyor. Bu siyaseten ne ahlakidir, ne de adildir. Bu adaletsizliğin takipçisi olacağım. Bu yılın KÖY-DES ödeneği olan 25 milyon 948 bin 541 TL’nin her kuruşu adil olarak köylerimiz için harcanmalıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.