Dolar 32,3400
Euro 35,0909
Altın 2.239,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 11°C
Cts 12°C

Buz Tutan Akgöl’ün Üstünde Yürüdüler

Akgöl Tabiat Parkını ziyarete giden vatandaşlar buz tutan gölün üzerinde yürüyerek hatıra fotoğrafı çekildi.

Buz Tutan Akgöl’ün Üstünde Yürüdüler
Hayrettin Kaya
23 Ocak 2021 13:16

İlçemiz Ayancık sınırlarında bulunan Akgöl’ün yüzeyi buz tuttu. Akgöl Tabiat Parkını ziyarete giden vatandaşlar ise buz tutan gölün üzerinde yürüyerek hatıra fotoğrafı çekildi.

Aslan Özdemir

2018 yılında Tabiat Parkı olarak ilan edilen Akgöl hem orman hem otsu hem de göl ekosistemini aynı anda barındırması ile ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor. Kış aylarında da bembeyaz kar manzarası ile ziyaretçilerin ilgi odağı olan Akgöl Tabiat Parkında kartpostallık görüntüler oluşuyor.

BUZ TUTAN GÖLDE YÜRÜDÜLER

Beyaz gelinliğini giymiş görüntüsüyle Akgöl, ziyaretçilerine doyumsuz anlar yaşatıyor. Hava şartlarının etkisiyle Akgöl’ün yüzeyi buz tuttu. Gölü ziyarete giden vatandaşlar ise bu durumu fırsat bilip buz tutan gölün üzerinde yürüdüler.

AYANCIK AKGÖL TABİAT PARKI

Ayancık ilçesinin güneyinde bulunan Akgöl, etraftaki sık köknar ormanları içinden akan iki çayın birleşmesiyle oluşmuş yapay bir gölettir. 1991 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile ismi Akgöl Yaylası olarak değiştirilmiş ve turizm merkezi ilan edilmiştir.
Göl, ortalama 3 dönümlük bir alanı kaplamaktadır. Günübirlik geziler için uygun olan göl civarındaki orman içlerinde piknik alanları bulunmaktadır. Çevresindeki ormanlarda yaban domuzu, ayı, kurt, çakal ve tavşan gibi yabani hayvanlara rastlamak mümkün olan gölün yanında Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait bir tesis bulunmaktadır.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.