Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.307,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Büyükçekmece’ye Yeni Bir Proje Geliyor

Büyük değişim meydana gelene kadar sayfiye yeri olarak bilinen Büyükçekmece, son zamanlar içerisinde daha çok markalı konut projelerine ev sahipliği yaparak adeta ana merkezi olarak yer almaya başladı.

Büyükçekmece’ye Yeni Bir Proje Geliyor
Aslan Özdemir
2 Temmuz 2022 17:57

İstanbul’un Avrupa Yakasında yer alan Büyükçekmece, 1987 yılına kadar Çatalca’ya bağlı olmadığı için ilçe olarak yer almıyordu. 2009 yılında meydana gelen idari yapı değişikliklerinin ardından Beylikdüzü ile Esenyurt ilçe oldu, ardından da Bahçeşehir Başakşehir’e bağlandı en son da Büyükçekmece ilçesi büyük ölçüde küçülmeye neden oldu.

Hayrettin Kaya

Büyükçekmece ilçesinde doğu kısımlarda olan Beylikdüzü ile Esenyurt, batı kısımlarda yer alan Silivri, kuzey kısımlarda yer alan Çatalca ile Arnavutköy, güney kısımlarda yer alan Marmara Denizi ile çevrili olarak yer alıyor. Büyükçekmece şu an yüz ölçüm olarak 196 kilometre kare olarak yer alıyor. 23 bloktan meydana gelen Büyükçekmece semti ülkemizdeki en yüksek, Avrupa genelinde de en yüksek üçüncü TV kulesine ev sahipliği yapması ile de biliniyor. Ülkemizdeki en büyük fuar alanı da bu bölgede yer alan TÜYAP’ta bulunuyor.

Büyükçekmece’de Büyük Değişim

Büyük değişim meydana gelene kadar sayfiye yeri olarak bilinen Büyükçekmece, son zamanlar içerisinde daha çok markalı konut projelerine ev sahipliği yaparak adeta ana merkezi olarak yer almaya başladı. Büyükçekmece genelinde 24 saat konut projeleri ile ilgili semt kimliğinin de değişmesi gözlerden kaçmadı. Bu alan içerisinde Büyükçekmece gölü ve çevresinde geniş bir ilgi gözlenirken çoğu proje villa ya da az katlı olan blok olarak tasarımları meydana geldi.

TEM ile E5 karayolunun geçmiş olduğu alanlara İETT, özel halk otobüslerinin yanı sıra İDO ile ulaşımlar da sağlanabiliyor. Bunların yanı sıra bir de 2007 yılında açılış çalışmaları tamamlanan son metro istasyonlarının Büyükçekmece olması da Anadolu yakası içerisinde Söğütlüçeşme sınırlarından Büyükçekmece sınırlarına ulaşımlar imkanlı hale geldi. Bölge genelinde ulaşım konusunda büyük avantajlı yeni hatların yapılması da hala planlamalar arasında devam ediyor.

2019 yılında Bakırköy Esenturt metro hattı açılması ardından Büyükçekmece Silivri metro hattı ile Büyükçekmece sahil teleferik hatları bölgede hizmet vermeye başladı. Bu sayede Big Country projesi büyük bir alana yayılım göstermeyi başardı.

Akyapı Projeleri ile Kaynakları

Akyapı projeleri ile kaynakları incelenecek olduğu zaman birçok alana yayılım göstermeyi başarıyor. Big Country Büyükçekmece projesi sayesinde her açıdan mükemmel düzeylerde olan yapıların meydana gelmesi de gözlerden kaçmıyor. Akyapı İnşaat’tan Büyükçekmece’ye 499 konutluk yeni proje Akyapı İnşaat Büyükçekmece projesi, İstanbul İli, Büyükçekmece Mahallesi, Akçaburgaz Mahallesi (Alkent 2000 Mahallesi) F21d18b4a-D Pafta, 222 Blok, 6 Big Country hizmetleri de yer alıyor.

Akyapı projesi sayesinde birçok ulaşım faktörünün yanı sıra her alana hizmetler de gelmeye başladı. Bu kadar geniş alanlara yayılım göstermesinden ötürü de her alanda hizmetlerin olması vatandaşların bu alanlara daha çok yayılım göstererek ön planda tercih edecekleri adres haline gelmesini sağladı. Bu sayede birçok kesim rahatlar konumda oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.