Dolar 32,3712
Euro 35,0140
Altın 2.324,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Bu inanç bu azim oldukça…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Bu inanç bu azim oldukça…
Aslan Özdemir
2 Ağustos 2016 15:20

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:” Türkiye 15 Temmuz akşamı tarihinin en hain, en alçak darbe girişimine maruz kalmıştır. Şüphesiz her darbe kötüdür ama 15 Temmuz doğrudan milleti hedef alması, doğrudan millete saldırılması nedeniyle hepsinden çok daha kötü bir gece olarak hafızalara kazınmıştır. Darbe gecesi saldırılar 4 yer var. Birisi emniyet ve özel harekat müdürlüğü. Diğer ikisi ise TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’dir. Hatta içinde bulunduğumuz binanın doğu cephesi de helikopter ateşlerine maruz kalmıştır. TBMM’de Başbakanların kullandığı bölge ateş altına alınmıştır. Bu ikimin ortak özelliği doğrudan milletin oylarıyla iş başına gelen kişilerin makamları olmasıdır. Sizler uluslararası yatırımcılar olarak karşımda bulunuyorsunuz.

Hayrettin Kaya

Dünya ağırlıklı olarak demokratik yapılarla yönetilen rejimler içindedir. Demokrasiler iftihar edilen rejimlerdir. Batı ülkelerinin tamamı demokratik parlamenter rejimlerdir. Sadece Fransa’nın yarı başkanlık sistemini bir kenara koyarsak diğer hepsi parlementer sistemlerdir. Şu ana kadar bize batıdan gelen hiçbir temsilci yoktur. Ziyaretimize gelen hiçbir temsilci yoktur. Fakat Fransa’da terör eylemleri olduğunda oralara nasıl gittiklerini biliyoruz. Bazı ülkeler havaalanlarında Türkiye’ye gitmeyin, Türkiye’ye gidişiniz Erdoğan’ı güçlendirir gibi reklamlar yapıyorlar. Bu nasıl demokrasidir. Ben askeri darbe ile iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanı değilim. Halkının yüzde 50 oyuyla iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanıyım.

“BİR BAYAN KARDEŞİMİZİN BAŞI KOPARAK ORANIN ÇATISINDA BULUNDU”

Türkiye’nin nereden nereye geldiği, küresel sermayeye yönelik attığı adımlar ortada. Bunu en iyi sizler biliyorsunuz, en iyi sizler yaşadınız bunu Türkiye’de. Türkiye’nin ekonomide en güvenilir ülkelerden biri olduğunu sizler yaşadınız. Bize karşı yapılan bu darbe girişiminin arkasında Türkiye’nin bu yükselişini hazmedemeyen güçler olduğunu söylemek lazım. Bu olay sadece içeride planlanan bir olay değildir. İçeride aktörleri olan senaryosu dışarıda yazılan bir darbe hareketidir. Bir şeyi hesap edemediler. Bu milletin kendisini hesap edemediler. Bu milletin evlatlarının tankların altına yatabileceklerini akıl edemediler. Burayı bombaladıkları zaman 5 şehidimiz var.

Bir bayan kardeşimizin maalesef başı koparak oranın çatısında bulundu. Bunu yapanlar acaba hangi vicdan, hangi insani bir yapı kalkıp kendi halkına uçaktan bomba yağdırarak böyle bir vahşeti yapabilir. Ne yazık ki bu ülke darbeler tarihi içerisinde çok farklı bir darbeyi yaşadı. 238 şehit verdik, 2200’e yakın yaralılarımız var. Dün gece 12, 1, 1.5 gibi gazilerimizi arıyorum. Bir tanesi genç, Sabri, 34 yaşında. Yazılımcı, hava savunma sistemlerini çok seven bir gencimiz. Birinci tankın altına atlayıp, ikinci tankın da altına yatan ve inşallah kolunu kaybetmeyecek. Telefonda konuşurken sanki Sabri’ye hiçbir şey olmamış. Reisim ‘sen iyi misin’ diyor. Bu inanç bu azim oldukça bu millete darbeler hiçbir şey yapamayacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.