Dolar 32,5975
Euro 34,7931
Altın 2.498,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Boyabat’a Yaşayan Kültürel Miras Müzesi

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’nın talimatları doğrultusunda Boyabat’ta “Yaşayan Kültürel Miras Müzesi” kuruluyor.

Boyabat’a Yaşayan Kültürel Miras Müzesi
21 Aralık 2018 17:57

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’nın talimatları doğrultusunda Boyabat’ta “Yaşayan Kültürel Miras Müzesi” kuruluyor.

Başkan Çakıcı, ilçenin kültür değerlerini yaşatmak ve tanıtmak amacıyla proje ürettiklerini söyledi.

Çakıcı, bu kapsamda restorasyonu tamamlanan belediyeye ait Latife Genç Evi olarak bilinen konağın Yaşayan Kültürel Miras Müzesi haline getirileceğini kaydetti.

Boyabat Kültürü yaşatılacak

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat’ın kültürüne ait ne varsa bu müzede yaşatılacağını söyledi.

Çakıcı, müzenin çok geç kalınmış bir proje olduğuna vurgu yaparak, şu ifadelerde bulundu: “Somut ve somut olmayan kültürel mirasların yaşatılması ve aktarılması amacıyla belediyemizce Yaşayan Kültürel Miras Müzesi hayata geçirilecektir. Sözlü kültür ve geleneksel yaşamın merkeze alınacağı ve yörenin halk inançlarından mutfak kültürüne kadar olan tüm kültürel değerlerinin yaşatılacağı bu müzede; geleneksel el sanatları (ebru sanatı, ıhlamur baskı , çember dokuma vb.), geleneksel gösteri sanatları, geleneksel sözlü kültür öğeleri (Masal, mani, deyim, atasözü, bilmece vb.), geleneksel çocuk oyunları ile kültürel belleğin canlı tutulması sağlanacaktır” dedi.
Başkan Çakıcı, “ICOM (Milletlerarası Müzeler Konseyi) tanımlamasına ve çağdaş müze anlayışına uygun olarak bina edilecek olan müzemiz halka hizmet eden bir eğitim enstitüsü niteliğinde olacaktır.” diye konuştu.

Boyabat'a Yaşayan Kültürel Miras Müzesi Boyabat'a Yaşayan Kültürel Miras Müzesi Boyabat'a Yaşayan Kültürel Miras Müzesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.