Belediyeden Tabelalara Zarar Verenlere Uyarı
Sinop’un Ayancık ilçesinde, ilçe meydanına yerleştirilen “Bir Sevdadır Ayancık” yazılı ışıklı tabela, hem estetik hem de duygusal bir anlam taşırken, sık sık yaşanan zararlar nedeniyle gündeme geldi.
Ayancık Belediyesi, ilçe meydanındaki tabelanın sık sık çocuklar tarafından zarar görmesi nedeniyle açıklama yaptı. Belediyeden yapılan bilgilendirmede, tabelanın çocukların oyun oynarken verdiği hasarlar nedeniyle sürekli onarıma ihtiyaç duyduğu ve bunun maddi külfet oluşturduğu belirtildi.
Belediye yetkilileri tabelanın Ayancık’ın kimliğini yansıttığını vurgulayarak, vatandaşlardan çocuklarını bu konuda bilinçlendirmelerini istedi. Açıklamada, kamu malına zarar vermenin Türk Ceza Kanunu’na göre suç olduğu hatırlatıldı.
Belediye, ilçe estetiği ve kamusal alanların korunması için toplumsal duyarlılık çağrısı yaparak, “Ayancık hepimizin. Bu güzellikleri birlikte koruyalım.” mesajını paylaştı.