Dolar 32,5118
Euro 34,9465
Altın 2.435,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Bel ve Boyun Ağrıları Hangi Sorunları Beraberinde Getiriyor? – Bel ve Boyun Ağrıları Psikolojinizi Altüst Edebilir!

Yaşam kalitesini oldukça en alt seviyelere düşürmekte olan boyun ve bel rahatsızlıkları bireyin sosyal yaşamını da negatif bir yön içerisinde etkilemiş olduğuna büyük dikkat çekmekte olan..

Bel ve Boyun Ağrıları Hangi Sorunları Beraberinde Getiriyor? – Bel ve Boyun Ağrıları Psikolojinizi Altüst Edebilir!
31 Ocak 2016 15:07

Yaşam kalitesini oldukça en alt seviyelere düşürmekte olan boyun ve bel rahatsızlıkları bireyin sosyal yaşamını da negatif bir yön içerisinde etkilemiş olduğuna büyük dikkat çekmekte olan uzman doktorlar, rahatsızlıkları ile yaşamını sürdürmeye devam etmekte olan bireylerin ise mutsuz ve karamsar bir ruh halinde olabilecek olduğunu dile getirdi.

Birden fazla aktivite de isteksiz olma yaşayabilecek durumları olduğu için boyun ve bel rahatsızlığı yaşamakta olan bireylerin sosyal çevre içerisinde kopukluklar oluşabilecek olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, bu ağrı ve rahatsızlık durumları ile hayatını sürdürmeye devam eden bireylerin kronik ağrı davranışı sergilemeye başlayabileceğini vurguladı.

Şahabettinoğlu, “Kronik rahatsızlık ise gerginlik, sinirlilik, uyku bozuklukları, tükenmişlik hisleri, cinsel isteksizlik, hareketlerde yavaşlama, sosyal olarak içe kapanma gibi belirti durumları kapı aralar. Bu bireyler kendilerini güvensiz hissedebilmektedir. Depresyon, kronik ağrıdan dolayı acı çekmekte olan kişilerin karşılaşmış olduğu en yaygın psikolojik sorun türlerinden birisidir. Kronik ağrı ve depresyon, kişinin tüm hayatını etkileyebilir. Sonuç olarak ideal bir tedavi yaklaşımı, kişinin kronik ağrı ve depresyondan etkilenmiş olan bütün hayat alanlarına hitap etmektedir” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.