Başkan Vekili Akın, Kahraman Şehit Esma Çeviki’yi Unutmadı
Başkan Vekili Akın, Kahraman Şehit Esma Çeviki’yi saygı ve minnetle anarak unutulmaz kahramanlığını hatırlattı.
Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın, ilçenin evladı ve bomba imha uzmanı olarak görev yapan şehit Astsubay Üstçavuş Esma Çevik’in Edirnekapı Şehitliği’nde bulunan kabrini ziyaret ederek, şehit Çevik’in vefatının altıncı yıl dönümünde saygı duruşunda bulundu.
Anma Ziyareti ve Mevlit Programı
Şehit Astsubay Üstçavuş Esma Çevik’in kabrine gerçekleştirilen ziyaret sırasında Başkan Vekili Akın, Edirnekapı Şehitliği’nde bulunan diğer kahramanlar için de dua etti. Ardından, şehit Çevik anısına düzenlenen mevlit törenine katılım sağladı. Törene Bayrampaşa Kaymakamı Abdullah Çiftçi, şehidin ailesi, yakınları, silah arkadaşları ile çok sayıda vatandaş iştirak etti.
Başkan Vekili Akın’dan Şehitlere Vefa Mesajı
Akın, şehitliğin manevi önemine değinerek, Esma Çevik’in annesine çiçek takdiminde bulundu ve şehitlere yönelik derin saygı ve rahmet duygularını ifade etti. “İlçemizin evladı Esma Çevik kardeşimizi ve ülkemizin bağımsızlığı için hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi minnet, rahmet ve dualarla anıyorum. Rabbim şehitlerimizden ve onları yetiştiren ailelerinden razı olsun. Millet olarak tüm şehitlerimize karşı büyük bir vefa borcumuz bulunmaktadır” şeklinde konuştu.
Şehit Astsubay Üstçavuş Esma Çevik’in Şehadet Hikayesi
Astsubay Üstçavuş Esma Çevik, 9 Aralık 2019 tarihinde Şırnak’ın İdil ilçesinde PKK mensubu teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi üzerine şehit olmuştu. Türkiye’nin kadın bomba imha uzmanlarından biri olan Çevik, mesleğindeki üstün başarısıyla hatırlanmaktadır.
Kaynak: BYZHA