Başkan Tugay’dan İzmirlilere Önemli Çağrı: 30 Dakikanızı Ayırın, Bir Hayat Kurtarın
Başkan Tugay’dan İzmirlilere çağrı: 30 dakikanızı ayırın, kan bağışı yaparak hayat kurtarın. Siz de bu önemli adımı atın!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Pako Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Sosyal Yaşam Kampüsü ziyaretinde, sahipsiz köpeklerin rehabilitasyonu ve sahiplenilmesi konusunda önemli mesajlar verdi. Başkan Tugay, halkı haftasonu veya hafta içi kısa süreli köpek gezdirmeye davet ederek, bu uygulamanın hem hayvanlar hem insanlar için olumlu etkiler doğuracağını belirtti.
Bakımevinin İşleyişi ve Saha Ziyareti
Başkan Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Pako Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Sosyal Yaşam Kampüsü’nü ziyaret etti. Başkan’a İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, Veteriner İşleri Dairesi Başkanı Gökhan Özdemir ve diğer yetkililer eşlik etti. Özdemir, Başkan’a Bakımevi Gönül İşi Projesi kapsamında yürütülen faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgi sundu. Tugay, burada sahipsiz hayvanları sevdi ve köpek sahiplenmeye gelen vatandaşlarla görüşmeler gerçekleştirdi. İzlenen süreçte bakım evinde planlanan yeni çalışmalar hakkında da değerlendirmeler yapıldı.
Gönüllüler ile Ortak Çalışma ve Hizmetler
Ziyaretin devamında, Başkan Tugay gönüllü üniversite öğrencileriyle birlikte ormanda köpek gezdirme aktivitesine katıldı. Tugay, öğrenciler ile yaklaşık iki kilometrelik yürüyüşte köpeklerle vakit geçirdi ve onlara eşlik etti. Ayrıca, mama üretim tesisini ziyaret ederek üretim süreçleri hakkında bilgi edindi. Tugay, Pako Bakımevi’nin kapsamlı hizmet alanlarını ve Türkiye’nin en iyi barınaklarından biri olduğunu vurgulayarak, mobil kısırlaştırma hizmetlerinin kırsal bölgelerde sürdüğünü ifade etti.
Başkan Tugay, İzmir halkına seslenerek sahipsiz hayvanlara gösterilecek ilgi ve sevginin önemine değindi. Hafta sonu veya hafta içinde kısa süreli hayvan gezdirme faaliyetlerinin hayvana ve insana pozitif katkı sağladığını belirtti. Tugay ayrıca, kısırlaştırma ve bakıma dair çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini ve en büyük hedeflerinin sokakta sahipsiz hayvan kalmaması olduğunu söyledi.
Üniversite öğrencileri gönüllülerden İrem Selenay Karakoç ve Oğulcan Erbek ise, barınağa yönelik önyargıların yerini iyi bakım ve güven duyusunun aldığını ifade ederek, köpeklerin sorumluluk ve sevgiyle sahiplendirilmesi gerektiğini vurguladılar.
Kaynak: BYZHA