Dolar 32,5224
Euro 34,9382
Altın 2.439,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

BAŞKAN ÖZTÜRK BÖLGE BALIKÇILARI İÇİN ÇALIŞIYOR

Sinop- Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Turhan Öztürk ilk ayağını Gerze’de Başlattı. Öztürk “bu elektronik mezat uygulaması  Sırasıyla da bölgemizdeki diğer kooperatiflerimiz de de en kısa zamanda  gerçekleşecektir.” dedi.

BAŞKAN ÖZTÜRK BÖLGE BALIKÇILARI İÇİN ÇALIŞIYOR
20 Aralık 2022 18:21

Sinop- Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Turhan Öztürk ilk ayağını Gerze’de Başlattı. Öztürk “bu elektronik mezat uygulaması  Sırasıyla da bölgemizdeki diğer kooperatiflerimiz de de en kısa zamanda  gerçekleşecektir. Balıkçılarımızın tuttukları balıkları daha iyi değerlendirilmesi ve denizlerimizdeki stokların belirlenebilmesi ayrıca sürdürülebilir balıkçılık politikaları uygulanabilmesi için bu sistem çok büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

Su Ürünleri Merkez Kooperatifi’nin hazırladığı ‘Ezber Bozan Balıkçılar Projesi’ kapsamında Türkiye’de perakende olarak ikinci, Elektronik Mezat olarak ilk olan proje Gerze’de hayata geçti.

Sinop ve Türkiye için önem taşıyan Ezber Bozan Balıkçılar Projesi açılış töreni gerçekleşti.

Gerze İlçesi Balıkçı Barınağında gerçekleştirilen törene programa Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Gerze Kaymakamı Tekin Dündar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Sür-Koop. Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Zaman, Sinop- Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Turhan Öztürk, Gerze Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Gültekin Olgunsoy, kurum amirleri ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Abdullah Şahin projenin hem Sinop’ a hem de ülkemize hayırlı olmasını diledi. Şahin, “Bu proje ile daha çok sürdürülebilir balıkçılığın hem Gerze’de hem Sinop’ta örnek olacağını düşünüyorum. Bu projenin hem Sinop’umuza hem de diğer balıkçı kooperatiflerimize örnek olması açısından önemli bir yeri var” dedi.

PROJE İLE VATANDAŞLARA GÜNLÜK TAZE BALIK YEDİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

Programda daha sonra söz alan Gerze Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Gültekin Olgunsoy, proje ile vatandaşlara günlük taze balık yedirmeyi amaçladıklarını söyledi. Olgunsoy, “projemiz yerel olarak Türkiye’ de 2.; genel olarak da ilk. Dünya’ da bizden başka uygulayan bir kooperatif yok. Bu proje de bizlere destek olan birlik başkanlarımıza, özellikle merkez birlik başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Şimdiden bütün halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

GERZE, BALIKÇILIK SEKTÖRÜNDE İLİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KONUMA SAHİP

Sinop’un 175 km. sahil şeridinin yaklaşık 30 km. sinin Gerze İlçesine ait olduğunu hatırlatan Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, bu anlamda Gerze’nin balıkçılık açısından son derece önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. Önlem; “Sinop Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Önlem, Sinop İli ve Ülkemizde Su Ürünleri sektörünün önemine dikkati çekerek, Sinop’un 175 km. sahil şeridinin yaklaşık 30 km. si Gerze İlçesine aittir. İlimiz dolayısıyla Gerze ilçemiz Balıkçılık açısından son derece önemli bir konumdadır. Balıkçılarımızın avlanma sezonuna ilişkin ilk işareti aldıkları bölge olması nedeniyle, su ürünleri üretimi içinde önemli bir ekonomik paya sahiptir” dedi.

ONLİNE VE ELEKTRONİK MEZAT PROJESİ ÜLKEMİZ BALIKÇILARINA ÖRNEK OLACAKTIR

Sinop ilinin zengin balık çeşitliliğine sahip olduğunu söyleyen Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, bu anlamda hayata geçirilen projenin ülke balıkçılarına da örnek olacağını ifade etti. Önlem; “İlimiz palamut, lüfer, hamsi, istavrit gibi ekonomik değeri yüksek olan pelajik türlerin göç yolu üzerinde bulunmakta, ayrıca kalkan, mezgit, barbunya gibi dip balıklarının da bol olarak av verdiği sahalara sahiptir.

Bu nedenle günümüz teknolojilerin her alanda en üst seviyede kullanılmasını amaçlayan bu sistem SÜRKOOP destekli ‘Ezberbozan Balıkçılar Projesi’ kapsamında Türkiye’de bir ilk olacak olan şeffaf, güvenilir ve kayıtların elektronik ortama tutulacağı Online ve Elektronik mezat projesiyle Ülkemiz balıkçılarımıza örnek olacaktır” diye konuştu.

VERİLEN DESTEK ÖDEMELERİYLE GELENEKSEL KÜÇÜK ÖLÇEKLİ BALIKÇILIĞININ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ HEDEFLENİYOR

2017 yılında yayımlanan “Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliği”   ile balıkçılara maddi destek verilmeye başlandığını ifade eden Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, bu sayede geleneksel küçük ölçekli balıkçılığının sürdürülebilirliğinin hedeflendiğini belirtti. Önlem; “Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Bakanlığımızca yayımlanan  “Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliği” ile Balıkçılarımıza 2017 yılı itibariyle kıyı balıkçılarımıza destek verilmeye başlanmıştır. Desteklemelerimizle küçük ölçekli balıkçılığın devamlılığının sağlanması amaçlanmakta, bu sayede, geleneksel küçük ölçekli balıkçılığının sürdürülebilirliği hedeflenmektedir.

2022 yılında 384 balıkçımıza 490 bin 750 TL ve Afetten Zarar Gören Küçük Ölçekli Balıkçılarımızın Desteklenmesi Tebliğ kapsamında ikinci kez 383 balıkçımıza 489 bin 200 TL destekleme ödemesi gerçekleştirilmiştir. 2022 yılı olarak toplam 979 bin 950 TL balıkçılarımız hesabına aktarılmıştır.

2017 yılı itibariyle İl Müdürlüğümüze kayıtlı su ürünleri ruhsat tezkeresine sahip kıyı balıkçılarımıza toplamda 2 milyon 513 bin 350 TL ödeme gerçekleştirilmiştir.

2023-2024 yıllarında yine tekne boylarına göre 3 bin 500 TL ile 6 bin TL arasında ödeme yapılacaktır.

Su ürünleri varlığımız hepimize aittir. Su Ürünlerimizin sürdürülebilirliği ve değerinin korunması çok önemlidir. Bu konuda su ürünleri kooperatiflerine önemli görevler düşmektedir.

Bu anlamda SÜRKOOP destekli Ezberbozan Balıkçılar Projesi kapsamına Türkiye’de bir ilk olacak olan şeffaf, güvenilir ve kayıtların elektronik ortama tutulacağı Online ve Elektronik mezat projesinin Gerze İlçemiz, İlimiz ve Ülkemiz balıkçılığına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  Yapılan konuşmaların ardından projenin açılış kurdelesi kesildi. Açılış sonrasında ilçede elektronik ortamda ilk balık mezatı gerçekleştirildi.

BAŞKAN ÖZTÜRK BÖLGE BALIKÇILARI İÇİN ÇALIŞIYOR BAŞKAN ÖZTÜRK BÖLGE BALIKÇILARI İÇİN ÇALIŞIYOR BAŞKAN ÖZTÜRK BÖLGE BALIKÇILARI İÇİN ÇALIŞIYOR BAŞKAN ÖZTÜRK BÖLGE BALIKÇILARI İÇİN ÇALIŞIYOR BAŞKAN ÖZTÜRK BÖLGE BALIKÇILARI İÇİN ÇALIŞIYOR BAŞKAN ÖZTÜRK BÖLGE BALIKÇILARI İÇİN ÇALIŞIYOR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.