Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Başbakan Davutoğlu’nun yeni danışmanları belli oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na 9 yeni başdanışman atandı. Göreve başlayan yeni danışmanların isimleri ve özgeçmişleri.

Başbakan Davutoğlu’nun yeni danışmanları belli oldu
Aslan Özdemir
5 Ocak 2016 19:09

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Süleyman Seyfi Öğün, İskender Pala, Muhsin Kızılkaya, Yılmaz Ensaroğlu, Mustafa Şen, Ömer Faruk Korkmaz, Necdet Subaşı, Ahmet Doğan ve Feridun Bilgin’i “Başbakan Başdanışmanı” olarak vazifelendirdiği bildirildi.

Hayrettin Kaya

İŞTE DAVUTOĞLU’NUN YENİ A TAKIMINDAKİ İSİMLER

SÜLEYMAN SEYFİ ÖĞÜN KİMDİR

Türk siyaset bilimcisi Süleyman Seyfi Öğün,14 Şubat 1959 Muğla doğumludur. Ortaokul ve lise öğrenimini Bursa Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır (1977). Lisans öğrenimini (1982) ve doktorasını (1991) Uludağ Üniversitesi’inde, yüksek lisansını (1986) ise İstanbul Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 1993 seneninda doçent, 1998 seneninda profesör olmuştur. 2010 senenina kadar Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde çalışmıştır. Şu anda ise Maltepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler ve AB Bölümü öğretim üyesidir. Politik kültür, muhafazakarlık ve milliyetçilik konularında çalışmaktadır. Maltepe Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler ve AB Bölümü Başkanlığı vazifeini yürütmektedir. Aynı zamanda Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

MUHSİN KIZILKAYA KİMDİR

Kürt asıllı Türk yazar ve gazeteci olan Muhsin Kızılkaya, nüfus kütüğü kayıtlarına göre 1966 seneninda Hakkari’nin Çukurca beldesinin Güzereş köyünde doğdu. İlk, orta ve liseyi Hakkari’de okudu. İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1987 seneninda mezun oldu. Aynı yıl Güneş Gazetesi’nde çalışmaya başladı. 1987-93 tarihleri arasında sırasıyla Güneş, Özgür Gündem, Hürriyet ve Aydınlık gazetelerinde çalıştı.1993 seneninda aktif gazeteciliği bırakarak bir reklam ajansında metin yazarlığı yaptı; 2001 senenindan beri Beşiktaş Kültür Merkezi’nde çalışıyor. Bu arada çeşitli gazete ve dergilere yazılar yazıyor, Kürtçe’den Türkçe’ye çeviriler yapıyor.

2015 genel seçimlerinde AK Parti Mersin 3. sıra parlamenteri adayı oldu ve seçildi. AK Parti’li olmasında Murat Belge, Ahmet İnsel ve Ömer Laçiner’in Birikim dergisindeki yazılarının etkili olduğunu söyledi.

 İSKENDER PALA KİMDİR

Türk profesör, yazar ve divan edebiyatı araştırmacısı olan İskender Pala, İlkokul’u Uşak Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda bitirdi. Liseyi Kütahya Lisesi’nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde okumaya hak kazandı. Aynı okulda yaptığı lisans tez çalışması Câmiu’n-Nezâir’dir. Doktora çalışmasını ise “Aşkî, Hayatı, Edebî Şahsiyeti ve Divânı” başlığı altında yine İstanbul Üniversitesi’nde yaptı. Divan edebiyatı dalında 1983 seneninda doktor, 1993 seneninda İstanbul Üniversitesi’nde doçent, 1998 seneninda da Kültür Üniversitesi’nde profesör oldu.[1] Divan edebiyatı alanındaki çalışmalarıyla dikkat çeken yazarın çeşitli ansiklopedi ve dergilerde edebiyat araştırmacısı sıfatıyla yayımladığı bilimsel ve edebi makalelerinin yanında ortaokul ve liseler için yazdığı ders kitapları da bulunmaktadır. Başkaca, Osmanlı deniz tarihiyle alakadar araştırmalarda bulunmuş ve bir kısmını kitaplaştırmıştır.

Okuma yaşamına Peyami Safa’nın eserleri ile başladığını belirten yazar, ilk okuduğu kitapların 9. Hariciye Koğuşu ve Yalnızız olduğunu söylüyor. Ömer Seyfeddin, Refik Hâlid, Reşat Ekrem okunduktan sonra, Osmanlı tarihi ve edebiyatla tanışması Erzurum ve İstanbul’daki üniversite senelerina denk gelmiş.

Bir ara Hilmi Yavuz ile TRT’de Şairane adlı programı sunan yazar, TRT 2’de Divançe adlı programı hazırladı. Şu anda Zaman gazetesinde Kültür-Sanat sayfasında köşe yazıları yayınlanmaktadır. Düzenli olarak Altunizade ve Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezlerinde Divan Şiiri Saati adı ile etkinlikleri olup sık sık okur günleri de düzenlemektedir. Halen Uşak Üniversitesi’nde öğretim üyesidir.

ÖMER FARUK KORKMAZ KİMDİR

Pakistan/İslamabad’da Uluslararası İslam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans ve dinler tarihi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ankara İlahiyat’ta Dinler Tarihi Ana Bilim Dalı’nda “Günümüzde Zerdüştlük” başlıklı teziyle doktora derecesi aldı.

Bir süre Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Bölümü’nde araştırma vazifelisi olarak çalıştı. İslam Dünyasında kurulan ilk STK’lardan biri olan Uluslararası Müslüman Öğrenci Teşkilatları Federasyonu (IIFSO)’nun genel sekreterliğini yaptı. D-8’in kuruluşunda etkin rol oynadı. Daha sonra eğitim alanında hareketlere yoğunlaştı.

Yurtiçinde ve yurtdışında İslam Dünyası ve eğitim ile alakadar konularda birçok seminere ve konferansa katıldı; çeşitli gazete ve dergilerde makaleleri yayınlandı. Hâlihazırda Sürekli Eğitim ve Dayanışma Derneği (SEDAV)’nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı, Yabancı Öğrenciler Vakfı (SIRF)’nın kurucusu ve yönetim kurulu başkan yardımcısı, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi ve KÜTTAB Derneği yönetim kurulu başkanıdır. Cumartesi akşamları güncel gelişmelerin tartışıldığı TRT ARAPÇA’daki “Min İstanbul” adlı programın katılımcılarındandır.

YILMAZ ENSAROĞLU KİMDİR

Lise senelerindan itibaren çeşitli sosyal hareketlerde yer adlı, talebe derneklerinde yöneticilik yaptı. 1992’de İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanı’nin Genel Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 2005–2009 senelerı arasında İnsan Hakları Ortak Platformu Yürütme Kurulu üyeliği yaptı. Halen MAZLUMDER, İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD) ve İnsan Hakları Araştırmaları Derneği (İHAD)’nin üyesi ve İnsan Hakları İçin Diyalog Dergisi Genel Yayın Yönetmeni vazifeleri devam etmektedir.

Bağımsız, kanatsız düşünce ve yayın kuruluşu olan ve Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı olan SETA’da Hukuk ve İnsan Hakları Direktörü olarak çalışmaktadır. Yılmaz Ensaroğlu, 3 nisan 2013 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti kanatından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Güneydoğu Anadolu Bölgesinden girmiştir.

FERİDUN BİLGİN KİMDİR

1985 seneninda İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 1985-1987 senelerı arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans yapmıştır. 1986 seneninda Devlet Planlama Teşkilatı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcılığı, 1991 seneninda Planlama Uzmanlığı, 1992 seneninda ise aynı yerde Grup Başkanlığı, aynı yıl Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğü, 1996-1999 senelerı arasında T.C. Üsküp Büyükelçiliği’nde Ekonomi Müşavirliği yapmıştır.

15 Ekim 2003 tarihinde Hazine Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdür Vekili vazifeine, 2 Kasım 2007’de ise aynı vazifee asaleten atanmıştır. 30 Haziran 2010’da Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Vekilliği, 30 Temmuz 2010 tarihinden 2014 senenina kadar Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı vazifeini yürütmüştür. 2014 seneninda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığı vazifeine atanmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 114 üncü maddesi gereğince Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri öncesi geçici Ulaştırma Bakanı olarak vazife aldı.

NECDET SUBAŞI KİMDİR

1961 seneninda Artvin’in Şavşat beldesinde doğan Necdet Subaşı, 1986 seneninda Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Balıkesir ve Konya’da kısa bir süre muallimlik yaptı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde ‘Türk Aydınının Din Anlayışı’ başlıklı doktora tezini savundu.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü (1991–2002) ve Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesi olarak vazife yaptı. 2010’da Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’ne geçti. 2011’de Diyanet İşleri Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığına atandı.

MUSTAFA ŞEN KİMDİR

GENAR araştırma şirketi genel müdürü. Akademisyen.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.