Dolar 32,3398
Euro 35,1213
Altın 2.234,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

Barış Karadeniz CHP Sinop Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 28. Dönem Milletvekilliği için aday adaylığını resmen açıkladı.

Barış Karadeniz CHP Sinop Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
Hayrettin Kaya
28 Mart 2023 12:45

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, düzenlediği basın toplantısında 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için aday adayı olduğunu açıkladı.

Aslan Özdemir

CHP Sinop İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Karadeniz; “Ramazan ayındayız, mübarek günlerdeyiz bugünlerin refah, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra bu Ramazan ayının bereketi 12 aya yayılacak. Ülkemiz ağır günlerden geçiyor, bir deprem felaketi yaşadık. 25 gün sizlerin temsilcisi olarak Sinop Milletvekili olarak deprem bölgesindeydik.

Sizlerin acısını onlarla paylaştık, çok zor günler yaşadı. Allah bu felaketleri ülkemize bir daha yaşatmasın. Ama şunu da gördük orada sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza çadır veremeyen bir hükümeti de gördük. Allah razı olsun tekrara belediyelerimizden, hiç ayırım yapmıyorum o parti, bu parti. Bütün belediyelere teşekkür etmek istiyorum huzurunuzda, büyük işler başardılar. Orada vefat edenler hemşehrilerimize tekrara başsağlığı diliyorum.” dedi.

SEL AFETİNİ HATIRLATTI

Barış Karadeniz açıklamasının devamında ilçemizde geçmiş yıllarda yaşanan sel afetini hatırlatarak şunları söyledi:

“İlimizde bir sel felaketi yaşadık, 16 vatandaşımızı kaybettik. Burada da zor günler yaşadık, o günlerde sevgili Ayancık Belediye Başkanım Hayrettin Kaya’ya, sevgili Sinop Belediye Başkanım Barış Ayhan’a çok teşekkür ediyorum. Dayanışma ruhunu bir kentin nasıl zor günlerde dayanışma ile kalkınacağını iki belediye başkanımda gösterdi. İkisine de huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Türkiye’de ormanlar, dereler, zeytinler, denizler, kıyılar rant alanına dönüştü. Yaşadığımız orman yangınlarında canımız ciğerimiz yandı. Bunu kabul edemiyoruz. Onun dışında ilimizde bir nükleer santral projesi var. Yaklaşık 35 yıldır mücadelesini verdiğimiz, bu güzel kentimize yapılmaması için mücadele ettiğimiz nükleer santral projesini bir mahkeme kabul etti.

Üst mahkeme de iptal etti. Ama şuna emin olun ki, 14 Mayıs’tan sonra o projede çöpe gidecek. Bu iktidar döneminde özgürlük, ekonomi, sağlık ve eğitim alanında sıkıntılar yaşadık. Sınıfta kaldık. 6 bin 284 sayılı aileyi koruma yasasını tartışır duruma geldik. İstanbul sözleşmesini yok ettiler. İnanın nereye gittiğimiz belli değil. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra bunların hepsini düzelteceğiz.”

YORUMLAR

  1. ERDEM ELBÜKEN dedi ki:

    Barış bey başarılar dilerim.Haberi okuduktan sonra yorum yapmadan olmaz . 2021 yılında yaşanan sel felaketinde Babaçay da yaşananların hukuki sorumluları halen hesap vermemenin rahatlığı ile kariyerlerine devam ediyor.Üstüne bir içişleri bakanlığından ödül alıyorlar.Anlamak zor gerçekten.Babaçay köyüne yapılan ve sel insanlarımızın ölümüne sebebiyet veren tomruk deposu ile ilgili yapılan şikayetler herhalde adliyede unutulmuş durumda.Tomruk deposunun köyün girişine yapılmasına izin verenler, iki günlük hava tahminlerinin haberi alıp vatandaşları çay yatağında tutan mülki amirler( vali , kaymakam) DSİ bölge müdürü acaba vicdanen rahatlarmı?