Dolar 32,5470
Euro 34,7468
Altın 2.495,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Barış Karadeniz Ak Parti'yi Eleştirdi

CHP'li Barış Karadeniz, İpek Medya Grubu'na yönelik kayyum ataması kararını eleştirdi. Karadeniz, "Ak Parti köşeye sıkıştıkça muhalif basına baskıyı arttırıyor" dedi.

Barış Karadeniz Ak Parti'yi Eleştirdi
28 Ekim 2015 13:06

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İpek Medya Grubu’na Ankara 5’inci Sulh Ceza Hakimliği’nce kayyum atanmasına karar verilmesini eleştirdi.

Ak Parti’nin hoşuna gitmeyen tüm gruplara karşı, kimi zaman vergi denetimi, kimi zaman TMSF eli ile kimi zaman da ticaret hukukunun bazı hükümlerinin etkin bir biçimde işletilerek kendisine muhalif olanlara baskı yapmasını, demokrasiye darbe ve halkın haber alma özgürlüğünün de engellenmesi anlamını taşıdığı belirten Karadeniz, “Seçime az bir zaman kala alınan bu karar AKP’nin artık iyice sıkıştığının bir göstergesidir” dedi.

 

Karadeniz, hukukta kayyumun bağımsız isimlerden oluşması gerektiğini ancak kayyum listesine bakıldığında hükümete yakın gazetelerin eski yöneticileri ile AKP bağlantılı isimlerin yer aldığına dikkat çekti. Karadeniz, “AKP’ye muhalif olanların susturulması gayreti 13 yıldır ilk değil. Giderek dozu artan bu baskı AKP’nin giderek köşeye sıkıştığını gösteriyor. AKP’nin 13 yıllık yönetiminde gazeteler ve gazeteciler tarihte görülmemiş zulüm, baskı ve saldırıyla karşı karşıya kalmış, AKP hükümetinin dayatmaları ile işten çıkarılmış, oto sansüre zorlanmışlardır. 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda yüzü kızarmayan AKP hükümetinin hedefi yine muhalif basın olmuştur. Bu evrensel hukukta, demokrasinin gerçek anlamda işletildiği ülkelerde kabul edilemez bir durumdur” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.