Dolar 32,5639
Euro 34,8848
Altın 2.431,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C

Balık Fiyatları Hakkında Yalan Haber

Samsun'da yerel basında çıkan balık fiyatlarıyla ilgili haberin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Balık Fiyatları Hakkında Yalan Haber
22 Şubat 2015 00:59

Samsun'da yerel basında çıkan "Balık Fiyatları El Yakıyor" başlıklı haberde balık fiyatlarının yüksek olduğuna dair söylemler bulunuyordu. Soğuk havanın etkisiyle balık fiyatlarının yükseldiği haberinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. 

 

O haberlerde şunlar yazılmıştı: "Soğuk hava hem balıkçı tezgahlarındaki balık fiyatlarını hem de balık çeşidini azalttı. Balık fiyatlarında yüzde 40 civarında bir artış olduğunu belirten balıkçılar, 'Hava soğuk olduğundan küçük balıkçı tekneleri denize açılamıyor. Soğuk havada balıklar denizin dibinde duruyor. Bu nedenle fazla balık çıkmıyor. Bu da balık fiyatlarına yansıyor. Balık fiyatları hamsi ve istavrit 10, mezgit 14, barbun 25, levrek, çupra 20, somon 13 ve kalkan 70 lira civarında değişiyor" dediler.

Samsun Saathane Meydanındaki Balıkçı tezgahlarına bu haberin gerçekliği soruldu. Tezgahta balık fiyatlarının haberdeki gibi olmadığı ve gerçek fiyatların daha düşük olduğu ortaya çıktı. Samsunda hamsinin tezgahtaki fiyatı 6 TL, mezgitin 7 TL, barbunun 8 TL-10 TL, somonun 10 TL, palamutun ise tanesi 2.5 TL gibi bir fiyatlardan satılıyor. Vatandaşın faiş fiyatlarla gözlerinin korkutulduğu görüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.