Dolar 32,5309
Euro 34,9239
Altın 2.438,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Bademcik Ameliyatında Can Alıcı Açıklama!

Genel olarak bademcik ameliyatı, bademciklerin tamamının çıkarılmakta olduğu ve bademciklerin bir bölümünün yerinden çıkartılmış olduğu ameliyatlar olmak üzere iki farklı gruba ayrılarak oluşturulmaktadır..

Bademcik Ameliyatında Can Alıcı Açıklama!
30 Ocak 2016 11:43

Genel olarak bademcik ameliyatı, bademciklerin tamamının çıkarılmakta olduğu ve bademciklerin bir bölümünün yerinden çıkartılmış olduğu ameliyatlar olmak üzere iki farklı gruba ayrılarak oluşturulmaktadır.

Bademciklerin büyük bölümünün çıkarılmış olduğu aşamalar içerisinde; kapsülle yan duvar arası açılarak bademciğin tamamı olarak veya tek parça halinde çıkarılmaktadır. Bademciklerin belirli bir kesiminin çıkarılmış olduğu operasyonlar içerisinde ise, bademciklerin büyük bölümü çıkarılmakta iken, bir bölümü ise bademcik ve kapsülün korunumu sağlanmaktadır.

Bademciklerin bir ajanda korunması; iyileşme olayına hız katmaktadır, daha az kanama durumuna neden olmaktadır, normal olarak beslenme düzenine ve günübirlik yaşama daha hızlı dönüş sağlamaktadır. Fakat bademciklerin tekrar büyüme durumu ve kalan doku içerisinde tekrar bir enfeksiyon olayı gelişmesi gibi dezavantajları da yer almaktadır.

Bu sebepten dolayı kısmi bademcik çıkarma ameliyat çeşitleri yalnız olarak bazı vakalar içerisinde önerilmektedir. Tekrarlamakta olan enfeksiyonlar içerisinde bademciklerin tamamının çıkarılması önerilmekte iken, uyku apnesi hastalığı içerisinde her iki yöntem de vaka durumuna göre tercih ettiği görülmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.