Dolar 32,4239
Euro 34,8266
Altın 2.402,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Ayı Saldırısını Ucuz Atlattı

Sinop’un Ayancık ilçesinde ayı saldırısına uğrayan bir kişi yaralandı.

Ayı Saldırısını Ucuz Atlattı
30 Ekim 2023 14:36

Ayancık’ta ayı saldırısına uğrayan bir kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay ilçeye bağlı Zaviye köyünde meydana geldi.  Son zamanlarda köylerde sık sık görülen ayılar vatandaşlara saldırmaya başladı. Ayancık Belediyesinin eski personeli olan Celil Tan, ayı saldırısı sonucunda ayağından yaralandı.

Olay anını anlatan Celil Tan, evin çevresinden gelen sesler nedeniyle ahırda bulunan tavşanlara bakmaya gittiğini belirtti. İlk anda tavşanlara çakal ve tilkinin saldırdığını düşündüğünü dile getiren Tan, “Ben o sırada bahçedeki incir ağcının altındaki ayıyı görmedim. Ayıyı görünce kaçtım. Kaçarken ayağım kaydı ve düştüm. Bu sefer ayı ile boğuşmaya başladık. Ama ayı beni bırakmadı ve 5 metre kadar sürükledi. Sürükleyince doğruldum ve ayıya ayağımla vurmaya başladım. En sonunda ayı beni bırakıp kaçmak zorunda kaldı. Sonra eve yaralı şekilde gittim. Sonrasında aşağı köydeki halamı aradım. Onlar da benim buradaki yakın komşularımı aramışlar. Onlarla beraber hastane geldik.” dedi.

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUZ

Tan açıklamasının devamında ayı saldırıları konusunda yetkililerden yardım beklediğini belirterek “Çevre köylerden de ayı ihbarları geliyor. Doğanlı köyünde bir günde 8 adet ayı görüldü. Bizim köyümüzde ayılar komşumuzun ineğini yedi. Ömerdüz köyünde bir sürü hayvanı telef ettiler. Biz yetkililerden bu konuda yardım istiyoruz.” dedi.

Ayancık Devlet Hastanesinde tedavi gören Celil Tan, genel durumunun iyi olduğunu belirterek ameliyat olacağını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.