Dolar 32,4339
Euro 34,7833
Altın 2.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 17°C

AYANCIK’TA SANDIKTAN HAYRETTİN KAYA ÇIKTI

Ayancık’ta sandıktan Hayrettin Kaya çıktı. Vatandaşlar 5 yıl daha Hayrettin Kaya ile yola devam etme kararı aldı.

AYANCIK’TA SANDIKTAN HAYRETTİN KAYA ÇIKTI
1 Nisan 2024 13:41

Türkiye 5 yıllık yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gitti. Oy verme işleri 32 ilde saat 16.00’da, diğer illerde ise 17.00’de sona erdi. 171 bin 700 seçmene sahip Sinop’ta vatandaşlar, il genelinde kurulan 792 sandıkta oy kullandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Ayancık’ta CHP adayı Hayrettin Kaya 3 bin 885 oy alarak belediye başkanlığını kazandı. Sonuçların ardından Başkan Kaya, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında balkon konuşması yaptı. Kaya, “Güzel ilçemizin güzel insanları. Bugün 5 yıl önce olduğu gibi aynı ciddiyet ve mücadele ile birlikte çalıştık, birlikte kazandık. Ve ilçemizi birlikte yöneteceğiz. Bu kalabalığı görünce, dünkü mitingimizden daha kalabalık olduğu için üzüldüm. 5 yıl daha birlikteyiz. Teşekkürler Ayancık.” dedi.

MHP OYLARINI KATLADI
2019 yerel seçimlerinde 560 oy alan MHP, 2024 yerel seçimlerinde oylarını bin 547’ye çıkararak ikinci sıraya yükseldi. Ak Parti ise oy kaybederek bin 416 oy ile listenin üçüncü sırasında yer aldı.

Resmi olmayan sonuçlar şu şekilde;

AYANCIK'TA SANDIKTAN HAYRETTİN KAYA ÇIKTI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.