Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
17°C
Hafif Yağmurlu
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 16°C

Ayancık’ta Öğrenciler Yazar Filiz Tosyalı ile Buluştu

Sinop’un Ayancık ilçesinde hayata geçirilen Satır Aralarına Yolculuk projesi kapsamında öğrenciler yazarlarla buluşma fırsatı yakalıyor.

Ayancık’ta Öğrenciler Yazar Filiz Tosyalı ile Buluştu
14 Haziran 2023 18:24

Yunus Emre Ortaokulu tarafından başlatılan proje kapsamında öğrenciler Yazar Filiz Tosyalı ile buluşarak söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşide Yazar Filiz Tosyalı, yazmaya başlama ve yazarken karşılaştığı zorluklardan bahsetti. Tosyalı öğrencilere “Yazma sürecinde zorluklar olduğu gibi doğanın yaratıcılık üzerindeki etkisi de oldukça fazladır. Çocukların hayal güçleri keşifler için oldukça önemlidir. Hobi edinmek insan yaşamını zenginleştirir ve kişiliğimizi geliştirmede etkili olur. Yazmak için çok okumak gerekir. Asla pes etmeden yazmaya devam emelisiniz. Kendinize ait cümleler oluşturmanız gerekiyor.” dedi.

Proje hakkında açıklama yapan Okul Müdürü Cem Gören, “Çocuklarımızda okuma kültürünün ve yorumlama becerisinin gelişmesi için hem derslerimizde hem de projelerimiz aracılığıyla öğretmenlerimizle elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. 2021 yılından itibaren gönüllü öğrenci ve öğretmenlerce yürütülmekte olan Satır Aralarına Yolculuk projesi ile öğrenciler kendi oylarıyla belirledikleri kitapları okuyor, tartışıyor ve değerlendiriyor. Eğlenceli etkinliklere ve yazar söyleşilerine de yer verilen proje kapsamında bu seferki konukları ise Yazar ve Yaşam Koçu Filiz Tosyalı oldu. Etkinlik sonunda kitaplarını öğrencilerimiz için imzalayan ve tecrübelerini bizimle paylaşan yazarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ayancık’ta Öğrenciler Yazar Filiz Tosyalı ile Buluştu Ayancık’ta Öğrenciler Yazar Filiz Tosyalı ile Buluştu

YORUMLAR

  1. emk.öğ.Zuhal Karahan Kara dedi ki:

    Filiz hanım çok değerlidir. Feneryolundaki okulumda banada bir kitabını vermişti,hala saklarım.Oğlum Canberki severdi,oda eşi Hamit Tosyalı bey gibi İstanbul Barosunda avukat.Bodrum simgesi Halikarnas Balıkçısının (Cevat Şakir Kabaağaçlı ) bir yakını olduğunu hatırlıyorum. Zuhal Karahan Kara Kalamış