Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Açık
Sinop
16°C
Açık
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 17°C
Per 16°C

Ayancık’ta Cüneyd-i Bağdadi Türbesi Ziyaretçilerini Ağırladı

Ayancık Zaviye köyünde yaşayan Nazım Öztürk, köyde bulunan Cüneyd-i Bağdadi Türbesi hakkında bilgi paylaştı.

Ayancık’ta Cüneyd-i Bağdadi Türbesi Ziyaretçilerini Ağırladı
7 Mayıs 2023 17:19

Ayancık’a bağlı Zaviye köyünde gerçekleştirilen Hıdırellez etkinliklerine katılan vatandaşlar, Cüneyd-i Bağdadi Türbesini de ziyaret etti.

Köyde yaşayan Nazım Öztürk, gazetemize yaptığı açıklamada türbe hakkında bilgi vererek, türbenin yapımının milattan sonra 900’lü yıllara dayandığını belirtti.

“Cüneyt Bağdadi’nin İslamiyet’i yaymak için gönderdiği öğrencisi”

Toplum arasında türbe hakkında yanlış bilgi dolaştığını belirten Nazım Öztürk “Vatandaşlar bu türbeyi Cüneyd-i Bağdadi olarak biliyor. Fakat burada Cüneyd-i Bağdadi’nin yetiştirdiği bir zat ile eşinin ve üç çocuğunun mezarı bulunuyor. Cüneyd-i Bağdadi 910 yılında Bağdat’ta ölmüştür. Burada yatan kişi 3 kardeştir. Birisi Zaviye köyünde, diğeri ilçeye bağlı Bakırlı Zaviye köyünde ve bir diğeri ise Libya’dadır. Cüneyd-i Bağdadi bu üç kardeşi İslamiyet’i yayması için göndermiştir.” dedi.

Zaviye köyü isminin türbe anlamına geldiğini belirten Öztürk konuşmasının devamında şunları söyledi: “Türbenin çevresi önceden taş yapıydı. Sonradan beton yapıldı. Köylüler türbenin üzerine iki sefer çatı yapmışlar. Fakat her seferinde üç gün sonra çatı çökmüş. Eskiden çocuğu olmayan kadınlar buranın çevresinde dolaşıp iki rekat namaz kılarlardı.”

Ayancık'ta Cüneyd-i Bağdadi Türbesi Ziyaretçilerini Ağırladı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.