Dolar 32,5710
Euro 35,0102
Altın 2.428,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Ayancık’ta Afetzede TOKİ Konutları Kuraları Çekildi

Sinop’un Ayancık ilçesinde yaşanan sel afetinde evleri yıkılan ve heyelan nedeniyle evlerini kullanamayan vatandaşlar için TOKİ tarafından yapılan konutların kura çekimi gerçekleştirildi.

Ayancık’ta Afetzede TOKİ Konutları Kuraları Çekildi
18 Mayıs 2023 18:26

Ayancık’ta 11 Ağustos 2021 yılında yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle Küçük Sanayi Sitesinde işyerleri ve Babaçay köyünde birçok konut yıkılmıştı. Geçtiğimiz yıllarda ise Köseyakası köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle köyü boşaltma kararı alınmıştı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Küçük Sanayi Sitesi’nde inşa edilen 56 yeni iş yeri için 12 Nisan 2023 tarihinde kura çekimi yapılarak hak sahiplerine teslim edildi. Afetten etkilenen aileler için TOKİ tarafından inşa edilen konutların hak sahipleri noter huzurunda gerçekleştirilen törende kurayla belirlendi.

Kura çekimine Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sinop Milletvekili Nazım Maviş, İl Özel İdare Müdürü Yahya Çınkıl, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Ayancık Kaymakamı Recep Hasar, Ayancık Kaymakamı Hayrettin Kaya, Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, siyasi parti temsilcileri ve aileler katıldı.

Ayancık'ta Afetzede TOKİ Konutları Kuraları Çekildi

BAKAN KURUM AYANCIKLILARA SESLENDİ

Törene telefon ile bağlanan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “Sinop Ayancık’ta yeni yuva sahibi olmanın mutluluğu ve heyecanı var. 79 yuvamızın anahtarlarını büyük bir coşkuyla teslim edeceğiz. Tüm yeni evlerimiz, yeşil alanlarımız, sosyal donatılarımız, Karadeniz’in incisi Sinop’umuz için, Ayancıklı kardeşlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“158 TOKİ KONUTUNUN TEMELİ ATILACAK”

Törende konuşma yapan Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, ilçede yaşanan afet sonrası yapılan konutların teslimi için düzenlenen törende yapılan yatırımları anlattı.

Nazım Maviş “Bu yaptığımız tören Türkiye’nin her şeye rağmen güven ve istikrarla devam ettiğinin göstergesidir. Türkiye’nin seçim süreçlerine rağmen işine baktığının, işine odaklandığının göstergesidir. Türkiye’nin kaybedecek, boşa geçirecek zamanı yok. Ayancık’ta Şevki Şentürk köprüsünü, Otogar Köprüsünü ve İkisu Köprüsünü yaptık. Geçtiğimiz günlerde Küçük Sanayi sitemizin yıkılan dükkanlarının yerine yapılan 56 dükkanımızın kuraları çekildi. Anahtar teslimi yapıldı. Şu anda hastanemizin ek binasının inşaatı da hızlı bir şekilde devam ediyor. Afet konutlarımızdan 79 tanesini yaptık ve bugün kurasını çekiyoruz. ” dedi.

Sosyal konut müjdesi veren Nazım Maviş “Bizden yıllarca Ayancıklı vatandaşlar TOKİ konutu istemişti. Geride kalan hak sahibi vatandaşlarımızın da ihtiyacını karşılayacak yeni konut yapımına başlanacak. Ve kısa sürede ilçemizde 158 sosyal konutumuzun daha temelini atacağız. Hemşerilerimize hayırlı olsun, sağlıcakla ve huzurla otursunlar.” dedi.

Ayancık'ta Afetzede TOKİ Konutları Kuraları Çekildi

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ise “Yapılan çalışmalar sonucunda selden sonra hem Ayancık’ta hem de Türkeli’de kısa sürede hayat geri dönmüştü. Şehir merkezinde 79, Otmanlı köyünde de 40 konutun ihalesi aynı anda yapılmıştı. Şimdi 79 konutumuzun kura çekimini yapıyoruz.” dedi.

Ayancık'ta Afetzede TOKİ Konutları Kuraları Çekildi

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. emk.öğ.Zuhal Karahan Kara dedi ki:

    79 Aile yeni dairelerinde güle güle otursunlar. Allah bir daha afet göstermesin. Bir buçuk yılda yapılmış çok güzel olmuş,158 konut yapımı daha olacakmış ne mutlu Ayancığımın insanına. Doğal gaz için de Değerli belediye başkanımız sayın Hayrettin Kaya bey meclisten karar çıkarttı çok sevindik.Genç milletvekilimiz Barış Karadeniz beyden meclisten bu işin takibini bekliyoruz. Zuhal Karahan Bodrum Muğla