Dolar 32,3812
Euro 35,0207
Altın 2.325,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Ayancık’ta 8 Hafta 8 Kitap Projesi Hayata Geçirildi

Sinop’un Ayancık ilçesinde öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek için “8 Hafta 8 Kitap Projesi” hayata geçirildi.

Ayancık’ta 8 Hafta 8 Kitap Projesi Hayata Geçirildi
Aslan Özdemir
9 Mayıs 2023 17:19

Sinop’un Ayancık ilçesinde öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek için her yıl çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Fatih İlkokulu sınıf öğretmenlerinden Mehmet Macit Yılmaz “Sekiz Hafta Sekiz Kitap” projesini hazırlayarak hayata geçirdi.

Hayrettin Kaya

Sekiz kitaptan oluşan seti öğrencilerin okumasını sağlayarak ardından sınav yaptığını belirten Mehmet Macit Yılmaz, öğrencilere değerlendirme sınavı yaptığını söyledi.

“Covit- 19’lu günlerde uzaktan eğitim yaparken teknolojinin eğitime uyarlanışını görmüş, kullanmış ve nasıl verimli hale getirebileceğimizi kavramıştık. Bu nedenle de o zor günlerin üstesinden ziyadesiyle gelebilmiştik. İşte bu dönemde kullandığımız EBA portalından yararlanarak yeni bir proje başlattık. Sekiz kitaplık aynı setten üç set kitap aldık. Sekiz kitabın her biri için onar soruluk seksen soru hazırladım. Bu soruları EBA sistemine yükleyerek bir havuz oluşturdum. Öğrencileri her hafta üçerli gruplara halinde kitap grupları oluşturup sistemde de gruplara ayırdım. Öğrencileri EBA sistemi üzerinden kitap sınavına aldım. Elde edilen başarı puanlarını tablolayarak öğrencilerime ve velilerime bildirimde bulundum. Bu uygulama sekiz hafta boyunca tüm öğrencilerime kitapları dönüşümlü değiştirerek devam etti.” dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Sekiz hafta süren projenin ardından yapılan sınavla dereceye giren öğrencilerin belirlendiğini söyleyen Yılmaz “Sekizinci haftanın sonunda toplam puanlara ulaştık. Yirmi iki öğrencimin on beşi 700 puanın üzerinde not almayı başardı. Bu öğrencilerimi birer madalya ile ödüllendirerek projemizi tamamladık. İlkokul müdürümüz Zeki Akın’ın projeyi e-okul sistemi üzerinden Sosyal etkinliklere eklemesiyle öğrencilerimiz  sertifikalandırıldı.” dedi.

Proje kapsamında tam puan alan Güneş Çelikkol ile dereceye giren öğrencilere madalya takdim edildi.

“AMAÇ ÖĞRENCİLERİN OLUMLU KİMLİK KAZANMASI”

Öğrencilerin kitap okumayı bir alışkanlık haline getirebilmesini amaçladığını belirten Yılmaz “Hayata hazırlanan ilkokul düzeyindeki öğrencilerin olumlu bir kimlik kazanabilmek, zihinsel ve duygusal gelişime katkı sağlamak, boş zamanların değerlendirilmesinde ve empati yeteneğinin kazanılmasında kitap okumanın değerine inanıyoruz.” dedi.

Öğrencilerine uzun zamandır kitap okutturduğunu ve projeye birçok kişinin destek verdiğini belirten Yılmaz “Şuan üçüncü sınıfta olan öğrencilerime düzenli olarak ikinci sınıfın başından itibaren kitap okutturmaktaydım. Bunu diğer öğretmen arkadaşlarımızla birlikte ortak hazırladığımız etkinlerle devam ettirdik. Örneğin, ‘Fatih Okuyor’ diye tüm okulu kapsayan bir proje oluşturmuştuk. Bu projede evde öğrencimizin ailesi ile birlikte her gün yarım saat okumasını öngörüyorduk. Televizyonlarını kapatıp, gündelik işlerini bırakıp çocuklarıyla birlikte yarım saat kitap okumak çok güzel bir çalışma olmuştu. Velilerimize çocukların bizim söylediklerimize değil, yaptıklarımıza baktıklarını söylemiş, çocuklarının iyi bir okuyucu olmalarını istiyorlarsa bunu büyükler olarak onlara bizlerin gösterebileceğini aktararak başlayan proje okuma seanslarının fotoğraflarının sosyal medyada yayımlanmasıyla daha farklı bir boyuta ulaşmıştı. Öğrencisi olmayan sosyal medya takipçileri dahi projeye destek vermiş önemli bir başarı sağlanmıştı.” dedi.

“KÜÇÜK BİR İYİLİK BAŞARILI BİR ÇALIŞMAYA DÖNÜŞTÜ”

Projede Sinop Milli Eğitim eski İl Müdürü ve şuan ki Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ayancık Şube Başkanı Erdoğan Erkaymaz’ın katkısının büyük olduğunu vurgulayan Yılmaz “Meslek hayatımızın önemli bir bölümünü birlikte geçirdiğimiz Erdoğan Erkaymaz ile Atatürkçü Düşünce Derneği yönetiminde de beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Erdoğan Bey benim okumaya olan ilgimi bildiği için gittiği her kitap tanıtım günlerinden yazar imzalı kitapları alıp bana hediye ettiği gibi, her dönem öğrencilerimiz için de maddi kaynak ayırarak öğrencilerimize hediye eder. Bunu sadece benimle değil aynı zamanda diğer arkadaşlarım ile de yapmaya özen gösterir. Küçük bir iyilik başarılı bir çalışmaya dönüştü. Bu anlamda katkıları için değerli başkanım Erdoğan Erkaymaz’a, velilerime ve kitap kurdu öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Ayancık’ta 8 Hafta 8 Kitap Projesi Hayata Geçirildi

Ayancık’ta 8 Hafta 8 Kitap Projesi Hayata Geçirildi

Ayancık’ta 8 Hafta 8 Kitap Projesi Hayata Geçirildi

YORUMLAR

  1. Şimşek dedi ki:

    Sevgili öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum harikasiniz