Dolar 32,4993
Euro 34,8567
Altın 2.441,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 17°C

Ayancık Plajlarında Can Kaybı Yaşanmadı

Cankurtaranların olduğu Ayancık plajlarında bu yıl can kaybı yaşanmadı.

Ayancık Plajlarında Can Kaybı Yaşanmadı
21 Ağustos 2023 17:52

Sinop’un Ayancık ilçesinde Belediye Zabıta Amirliği koordinatörlüğünde Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu tarafından verilen gümüş bröveye sahip cankurtaran personeli vatandaşların can güvenliği için sık sık uyarılarda bulunuyor. Bu sayede ilçede şuana kadar can kaybı yaşanmadı.

CANKURTARAN HİZMETİ 15 EYLÜL’E KADAR DEVAM EDECEK

Belediye Başkanı Hayrettin Kaya ilçede boğulma vakalarından can kaybının yaşanmadığını belirterek “Temmuz’da cankurtaran hizmeti ilçemizde başladı. İlçe plajlarında cankurtaran ekiplerimiz tehlikeli durumlarda vatandaşları sık sık uyarıyor. Boğulma tehlikesi geçiren biri fark edildiğinde ise gerekli müdahalede bulunuyorlar. En çok denize girilen 3 plajımızda 15 Eylül’e kadar cankurtaranlarımız var. Onların sayesinde bu sene can kaybı yaşanmadı.” dedi.

Ayancık Plajlarında Can Kaybı Yaşanmadı

CANKURTARANLAR ANINDA MÜDAHALE EDİYOR

İlçede en çok tercih edilen Çamurca plajında görev yapan cankurtaran Nejat Demircan 21 yıldır bu mesleği yaptığını belirtti. Ayancık sahili, Ayancık Köyü sahili ve Çamurca plajında 4 cankurtaranın hizmet verdiğini belirten Demircan “Bu sene ilçemizde ufak çaplı boğulma vakalarının haricinde büyük bir olay yaşanmadı. Can kaybı olmadı. Tüm ekipmanlarımız mevcut, hızlı botumuz ile daha iyi müdahale ediyoruz.” dedi.

Ayancık Plajlarında Can Kaybı Yaşanmadı

PLAJLARDA YOĞUN KALABALIK VAR

Plajlarda bu sene yoğun kalabalığın yaşandığını belirten Demircan “Ayancık’ta bu sene tarihi bir kalabalık yaşandı. Memleketimiz ve plajlarımız yoğun ilgi gördü.” dedi.

Bölgede yaşanan deniz soğuğu hakkında bilgi veren Demircan “Ben ayrıca 23 yıldır balıkçılık yapıyorum. Bu sene uzun süreli deniz soğuğu yaptı. Bu seneye kadar böyle bir deniz soğuğu biz görmedik. Şu anda deniz ısınmaya başladı.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.