Dolar 32,5533
Euro 34,9624
Altın 2.450,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Ayancık İkisu Köprüsü Hizmete Açıldı

Ölüm kavşağı olarak adlandırılan ve selde yıkılan İkisu köprüsü yeniden inşa hizmete açıldı.

Ayancık İkisu Köprüsü Hizmete Açıldı
27 Mayıs 2022 09:27

Her yıl ölümlü trafik kazalarının yaşandığı ve sel felaketi nedeniyle yıkılan İkisu köprüsü köprüsü yeniden inşa edilerek hizmete açıldı.

HALK “ÖLÜM KAVŞAĞI” DİYORDU

İlçemiz Ayancık’ta geçen Ağustos ayında meydana gelen sel felaketi nedeniyle İkisu köprüsü yıkılmıştı. İkisu köprüsünün bağlandığı kavşakta sık sık ölümlü trafik kazalarının meydana gelmesi nedeniyle halk arasında ‘ölüm kavşağı’ olarakta adlandırılmaktaydı. Modern teknikle tekrardan yapılan İkisu köprüsü yeni kavşak sistemi ile inşa edildi.

Ayancık İkisu Köprüsü Hizmete Açıldı

Ayancık İkisu Köprüsü ve kavşağının eski hali

AÇILIŞA BAKAN KARAİSMAİLOĞLU GELDİ

İlçemizde yaşanan sel felaketinin ilk gününden bu yana sık sık inceleme ve ziyaretlerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İkisu köprüsünün açılışı için Ayancık’a geldi. İkisu köprüsü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Ayancık Kaymakamı İsmail Pendik, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti mensupları ve Ayancıklıların katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

İKİSU KÖPRÜSÜ YAPIMINDA 68 ADET FORA KAZIK KULLANILDI

Açılış öncesi konuşma yapan Bakan Karaismailoğlu, İkisu köprüsü yapımında 68 adet fora kazık kullanıldığını belirterek “Açılışını yapacağımız İkisu Köprüsü ve kavşak imalatları ile de Türkeli-Ayancık arasındaki güvenli ulaşımı sağlamış oluyoruz. Ayancık Çayı üzerinde hasar gören İkisu Köprüsünün yerine yeni güzergâhta inşa ettiğimiz İkisu Köprüsü tam 140 metre uzunluğunda. Yapımında 68 adet fora kazık kullandığımız ve 5 açıklıklı olarak tesis ettiğimiz köprümüz taşıt trafiğine bütümlü sıcak karışık kaplamalı hizmet verecektir” ifadelerini kullandı.

Ayancık İkisu Köprüsü Hizmete Açıldı

Hizmete açılan Ayancık İkisu Köprüsü

Yeni köprüleri eskisine göre çok daha iyi standartlarda ve mukavemette inşa ettiklerini belirten Karaismailoğlu, “Bundan sonra Allah göstermesin olası bir afet durumunda etkilenmeyecek köprüler inşa ettik. Köprülerin ayak açıklıklarını da kemer formu vererek oluşabilecek aşırı yağışlarda daha fazla miktarda suyun geçişine uygun hale getirdik. İkisu Köprümüz hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Konuşma sonrası kurdele kesimiyle hizmete açılan köprüde protokol, halk ile birlikte yürüyüş yaptı.

Ayancık İkisu Köprüsü Hizmete Açıldı

Ayancık İkisu Kavşağı Eski ve Yeni Hali

Ayancık İkisu Köprüsü Hizmete Açıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.