Dolar 32,5204
Euro 34,8681
Altın 2.435,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 15°C
Cum 17°C

Ayancık 2. Etap Toki Konutlarının İhalesi Yapıldı

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Ayancık’ta inşa edilecek 158 TOKİ konutunun ihalesinin yapıldığını duyurdu.

Ayancık 2. Etap Toki Konutlarının İhalesi Yapıldı
20 Temmuz 2023 15:16

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Ayancık’ta inşa edilecek 158 TOKİ konutunun ihalesinin yapıldığını duyurdu.

Ayancık ilçesinde 158 daireden oluşan 2. Etap TOKİ konutlarının yapım ihalesi gerçekleştirildi. Yüklenici firmayla sözleşmelerin imzalanmasının ardından yapım çalışmalarının başlayacağı duyuruldu.

10 bloktan oluşan sosyal konutlardan 78’inin 2+1, 80 dairenin ise 3+1’den oluşacağını belirten AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, “Ayancık ilçemizde uzun zamandır hemşerilerimizin talep ettiği sosyal konut projelerimizi hayata geçiriyoruz” dedi.

Maviş, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde, Ayancık ilçemize kazandırdığımız 79 afet konutunun ardından, şimdi de 158 konutumuzun yapım ihalesi Toplu Konut İdaresi tarafından gerçekleştirildi. Yasal süreçlerin tamamlanmasıyla en kısa sürede inşasına başlayacağız inşallah” dedi.

“Ayancık ilçemize hayırlı olsun”

Afet sonrası Ayancık’ın yaralarını sarmak için önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Maviş, “Ayancık’ta Şevki Şentürk köprüsünü, Otogar Köprüsünü ve İkisu Köprüsünü hizmete açtık. Geçtiğimiz aylarda Küçük Sanayi sitemizin yıkılan dükkanlarının yerine yapılan 56 dükkanımızın ve 79 afet konutumuzun da kuraları çekilip, anahtarları teslim edilmişti. Şu anda hastanemizin ek binasının inşaatı da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bugün de TOKİ 2. Etap sosyal konut projemizin ihalesi yapıldı. İnşallah 158 konutumuzun temellerini çok yakında atacağız. Ayancık ilçemizde hayırlı olsun, hemşerilerimize hayırlı olsun, sağlıcakla ve huzurla otursunlar.” dedi.

Ayancık 2. Etap Toki Konutlarının İhalesi Yapıldı Ayancık 2. Etap Toki Konutlarının İhalesi Yapıldı Ayancık 2. Etap Toki Konutlarının İhalesi Yapıldı

YORUMLAR

  1. emk.öğ.Zuhal Karahan Kara dedi ki:

    Ayancık hasreti çekipte,kalacak yeri olmayanlarada bir oda bir salon tarzında bir yerler yapsın devlet. Konfor şart değil,yeterki dargelirli insanın çocuğuda denize girsin.Festivali görmek hakkı birtek parası olanların mı ? Ayancık evlatları tek çıkıyor memleketten en az 4 kişi oluyor.Nerede konaklasın? oteller pahallı,öğretmenevleri heryerde ticarethaneye dönüşmüş,zaten parası olanda yer bulamıyor.Türk çocuğundan randıman almak isteyen devlet ,Türkiye’nin çağ atlıyabilmesi için çocuğun hakkını verecek.üç tarafı denizle kaplı Türkiyede (hatta kuzey batıda Marmara) 4 deniz var.Ama doğuda deniz görmeyen yetişkinler var.Parası olan heryere gider.Devlet bu ucuz konaklamayı çözmelidir.